Avrasya anketinden Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çarpıcı sonuç!

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, son yapılan anketi sosyal medya hesabından paylaştı. Ankette katılımcılara, 'Büyükşehir belediye başkanı yeniden aday olursa oy tercihiniz nasıl olur?' sorusu soruldu. İşte yüzde 63,39 ile seçilen Büyükkılıç'ın Başkanlığındaki Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili ankette çıkan çarpıcı sonuç.

Avrasya anketinden Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili çarpıcı sonuç!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İstanbul'da yaşayan katılımcıların yüzde 52,1'i "Kesinlikle oy veririm", yüzde 35,9 "Kesinlikle oy vermem" cevabını verirken, Ankara için yüzde 52,4 oy vereceğini, yüzde 36,2 ise oy vermeyeceğini söyledi. İzmir için yüzde 58,4 oy vereceğini söylerken, yüzde 29,8 oy vermeyeceğini söyledi.

Antalya'da da yüzde 50,3 oy vereceğini, yüzde 43,4 oy vermeyeceğini ifade ederken en çok şaşırtan sonuçlar ise Bursa'dan geldi. Bursalı katılımcıların yüzde 42,1 oy vereceğini söylerken, yüzde 45,9'u kesinlikle oy vermeyeceğini belirtti. 
Anket sonuçlarına göre Adana için bakıldığında, yüzde 53,5 oy vereceğini, yüzde 34,8 vermeyeceğini söyledi. Mersin'de de Millet İttifakı oylarını daha da artırdı. Oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 55,9 oldu.

ANKETE GÖRE KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR’ DE DURUM NE?
Ankette Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın performansı da soruldu. Ankete katılanların yüzde 51,9’u “kesinlikle oy veririm” yüzde 38,5 “kesinlikle oy vermem” yanıtı verirken, yüzde 9,6’sı ise “Kararsızım” yanıtını verdi. Büyükkılıç, 31 Mart 2019 seçimlerinde yüzde 63,39 oy alarak, Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştu.