Atatürk'e saldırı davasına müdahil olacaklar!

Atatürkçü Düşünce Derneği, Kurban Bayramının ilk günü Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na saldıran iki kişinin yargılandığı davaya müdahil olabilmek için harekete geçti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Atatürk'e saldırı davasına müdahil olacaklar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kurban Bayramının ilk günü (16 Haziran 2024 Pazar) Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda iki kişinin ellerinde baltalarla Atatürk Anıtı’na saldırmasının yankıları devam ediyor.

Saldırıyı gerçekleştiren iki kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderilirken Atatütürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesi’de saldırganların yargılandığı davada taraf olmak için harekete geçti. Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Haluk Bilgesay ve dernek yöneticileri bugün Kayseri Adliyesi’ne giderek, şikayet dilekçelerini Kayseri Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na vererek, davada müdahil olmak istediklerini dile getirdi.

Atatürk'e saldırı davasına müdahil olacaklar!

Burada bir basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Haluk Bilgesay, söz konusu saldırının demokrasiye yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, ‘Kayseri Cumhuriyet alanında bulunan Atatürk Anıtı’na bir kadın ve bir erkek saldırganın balta ile saldırıları biz Atatürkçüleri ve yurttaşlarımızı derinden üzmüştür. Bu menfur olayı nefretle kınıyoruz. Yakalanan faillerin ve ardında destekçisi olanların araştırılarak cezalandırılmalarını istiyoruz.’ dedi.