Atatürk Anıtına saldıranlar tahliye oldu: Tepki Cemal Enginyurt'tan geldi!

Kayseri'de 16 Haziran 2024 tarihinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na baltayla saldıran biri kadın 2 sanığın tahliye edilmesine Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt tepki gösterdi. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Atatürk Anıtına saldıranlar tahliye oldu: Tepki Cemal Enginyurt'tan geldi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de 16 Haziran 2024 tarihinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na dayı yeğen oldukları belirtilen bir kadın ve bir erkek tarafından baltayla saldırı gerçekleştirilmiş, sanıklar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Sanıklar dün 14. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Mahkeme sanıklara, ‘Atatürk büstüne zarar verme’ suçundan 2 yıl 6'şar ay, ‘Atatürk'ün hatırasına hakaret’ suçundan ise 1 yıl 10 ay 15'er gün hapis cezası verdi. Sanıkların cezaevinde kaldıkları süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine hükmetti.

Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, katıldığı bir televizyon programında Hulusi Akar’ın ‘Eğitimin amacı bilgi edinmek değildir. Eğitimin amacı bir Allah korkusu iki kuldan utanmak’ sözlerine tepki gösteren ve Akar’ın ‘yeni diyanet işleri başkanı olarak fetva’ verdiğin söyleyen Enginyurt, AK Parti iktidarı döneminde Mustafa Kemal Atatürk’e saldırıların cezasız kaldığını belirterek, Kayseri’deki olayla ilgili olarak iki sanığın tahliyesine tepki gösterdi.