Ataş'tan sert tepki, 'Suriyelilere muhtaç olduğumuz algısını yaratmaya çalışmaktadırlar'

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, 'Kayseri'de Suriyelilerin şehri terk ettiği, bu yüzden fabrikaların kapandığı' yönündeki iddialara ve çıkan haberlere sert tepki gösterdi. Detaylar Kayseri Olay'da.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ataş'tan sert tepki, 'Suriyelilere muhtaç olduğumuz algısını yaratmaya çalışmaktadırlar'

Geçtiğimiz günlerde bazı basın organları tarafından Kayseri'de yaşanılan olaylar sonrasında Süriyelilerin şehri terk etmesiyle fabrkiların kapandı haberleri gündeme gelmişti.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ‘Kayseri’de Suriyelilerin şehri terk ettiği, bu yüzden fabrikaların kapandığı’ yönündeki iddialara ve çıkan haberlere sert tepki gösterdi. Meclis'te söz alan Milletvekili Dursun Ataş, "Kayseri ticarette, sanayide tarih boyu elde ettiği bu başarıları Suriyelilerle mi elde etmiştir? Suriyeliler Türkiye'de yokken daha önce bu sanayi ve fabrikalarda kim çalışıyordu?" diye sordu.

Kayseri'nin sanayi ve ticaret başarılarının, Suriyelilerle değil, tarih boyunca kazandığı tecrübeler ve iş gücüyle elde edildiğini vurgulayan Ataş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Kayseri’de Suriyelilerin şehri terk ettiği, bu yüzden fabrikaların kapandığı yalanını ortaya atanlar Suriyelilere muhtaç olduğumuz algısını yaratmaya çalışmaktadır. Bu yalan haberleri yapan müfteriler ne Kayseri’yi ne de Kayserilileri tanımamaktadır. Kayseri tarih boyunca ticaretin merkezi olmuş, Cumhuriyetle birlikte de ülkemizin en önemli sanayi şehirlerinin başını çekmiştir. Bugün Kayseri 2 binden fazla fabrikası, 4 milyar dolara yakın ihracatı, 3 organize sanayi bölgesi ve 1 serbest bölgesiyle Türkiye'nin gurur kaynağıdır. 'Fabrikalar kapanıyor.' diye yalan söyleyenlere, kendi çıkarlarını, rantlarını korumanın peşinde olanlara sesleniyorum: 'Suriyeliler gidiyor.' diye kapanan bir tane fabrika adı söyleyebilirler mi? Kayseri ticarette, sanayide tarih boyu elde ettiği bu başarıları Suriyelilerle mi elde etmiştir? Suriyeliler Türkiye'de yokken daha önce bu sanayi ve fabrikalarda kim çalışıyordu?" dedi.