Ataş: Büyükşehir bakmıyor, Karayollarına geri verilsin

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Pınarbaşı ilçesi Pazarören Mahallesini Tomarza ilçesi Dadaloğlu Mahallesine bağlayan ulaşım yolunun 2014 yılında çıkarılan Büyükşehir Belediye Kanunu ile Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundan alınarak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu verildiğini hatırlatarak, 'O tarihten itibaren yolun bakım ve onarımları yapılmamış ve yol neredeyse kullanılamaz bir hale gelmiştir. Vatandaşlar bu konuda mağdur edilmişti' dedi. Konuyu Bakanlığa ileten Ataş, yolun Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğuna verilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Ataş: Büyükşehir bakmıyor, Karayollarına geri verilsin
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, vatandaşların yaşadığı sorunları  Meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Ataş, bu kez de Pazarören’i, Dadaloğlu Mahallesine bağlayan ulaşım yolunu gündeme getirdi. 
BÜYÜKŞEHİR’DEN ALINIP, KARAYOLLARI SORUMLULUĞUNA VERİLMESİ ÖNEMLİ
Vatandaşların bakımsız yol nedeniyle sıkıntılar yaşadığını kaydeden Ataş, “Kayseri ili Pınarbaşı ilçesi Pazarören Mahallesini Tomarza ilçesi Dadaloğlu Mahallesine bağlayan ulaşım yolu 2014 yılında çıkarılan Büyükşehir Belediye Kanunu ile Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundan alınarak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu ve kontrolüne verilmiştir. O tarihten itibaren yolun bakım ve onarımları yapılmamış ve yol neredeyse kullanılamaz bir hale gelmiştir. Bölgede Pınarbaşı ve Tomarza ilçelerini birbirlerine bağlayan tek ulaşım ağı olan bu yol aynı zamanda bölgede bulunan çok sayıda mahalle ve mezrayı da birbirine bağlamaktadır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız yoğun bir şekilde tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Bu bakımdan ilgili yol yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız, yolun kullanılamamasından dolayı mağduriyetler yaşamaktadır. İlgili yolun Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğuna verilmesi son derece önemlidir” şeklinde konuştu.
BAKAN’DAN SORULARINA YANIT İSTEDİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM) konuyla ilgili soru önergesi veren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Ataş,  sorularına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’dan yanıt istedi. İşte Ataş’ın, Bakan’dan cevap beklediği o sorular: İlgili yolun bakım ve onarımıyla ilgili bir planlama yapılmakta mıdır? İlgili yolun Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğuna verilmesine yönelik bir düşünce veya çalışma var mıdır?