Ataman: Kurultay otağını hatırlayarak, sahip çıkma çabasında bulunanlar…

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, Melikgazi'de Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezine Başbuğ Alparslan Türkeş isminin verilmesine yönelik dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Ataman: Kurultay otağını hatırlayarak, sahip çıkma çabasında bulunanlar…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

MHP İl Başkanı Serkan Tok'un yaptığı ve sadece AK Parti ve MHP'li Meclis üyelerine teşekkür ettiği açıklamayı hatırlatan İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Melikgazi Belediyesi Demokrasi Mahallesinde yapımı devam eden Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezine Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in ismini verme kararı almış. Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Palancıoğlu’na bu karar için teşekkür ediyoruz… Ancak;  MHP il başkanı Sayın Serkan Tok , sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile MHP ve AKP Meclis gruplarının ortak önerisi ile Başbuğ Alparslan Türkeş isminin verildiğini ve emeği geçen MHP ve AKP  meclis üyelerine teşekkür etmiştir. Öncelikle Büyük Devlet adamı Albay Başbuğ Alparslan Türkeş’in isminin Türkiye Cumhuriyeti gibi ilelebet yaşayacağı ve yaşatılacağına inancımız ile bu tesise de isminin verilmesinden İYİ Parti olarak mutluluğumuzu ifade etmek isterim.  Ancak; Melikgazi Belediye Meclisi’nde gerek Mart ayında bu konu meclis gündemine gelmemiş, Nisan ayı gündem maddeleri arasında da bulunmamaktadır. Melikgazi Belediye Başkanı sayın Palancıoğlu öyle sanıyoruz ki, Pazartesi günü yapılacak olan Nisan ayı meclis toplantısında bu konuyu ek gündem maddesi olarak getirecek ve yine inanıyoruz ki, Melikgazi Meclis üyelerinin tamamının evet oyu ve alkışlar ile kabul edilecektir.  Daha önce de Erciyes Kurultayı’nın yapıldığı, Erciyes’e ve İYİ Parti Genel Başkanı ve İYİ Partililerin otağı ziyaretine kadar unuttukları “Zafer kurultayı’nı ve kurultay otağını ” hatırlayarak sahip çıkma çabasında bulunanlar şimdi de henüz meclise bile gelmemiş ve muhtemelen pazartesi  günü gündeme gelecek olan ve meclis kararı alınacak olan bu güzel ve anlamlı girişime de sahip çıkma adına bir açıklama yapmışlardır.  Pazartesi yapılacak olan meclis toplantısında ek madde olarak geleceğini beklediğimiz bu güzel ve anlamlı girişim ile ilgili İYİ Parti’nin kararını ve gerekli açıklamayı İYİ Parti Melikgazi Meclis Başkan Vekili Sayın Adnan Kenanoğlu mecliste yapacaktır…

MHP İL BAŞKANI TOK NE DEMİŞTİ?

MHP İl Başkanı Serkan Tok, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti Meclis gruplarının ortak önerisi sonucunda Melikgazi ilçesi Demokrasi Mahallesinde yapımı devam eden Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezine rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ismi verilmiştir. Başbuğumuzun ölüm yıl dönümünde böylesine anlamlı bir çalışma yapan teşkilat mensuplarımıza ve emeği geçen meclis üyelerimize, belediye başkanımız Mustafa Palancıoğlu beye teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.