Ataman: Fedakarca çalışıyorlar, bu sese kulak verin ve kadro hakkı tanıyın!

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, 'Ücretli öğretmenlerimize Kadro haklarının verilmesini bir hak olarak görüyoruz. İtibardan değil eğitimden tasarruf edilmez, edilemez' dedi.

Ataman: Fedakarca çalışıyorlar, bu sese kulak verin ve kadro hakkı tanıyın!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı Sebati Ataman, ücretli öğretmenlerin sorunlarını dinledi. İktidara seslenen Ataman, “Ücretli öğretmenlerimizin sesine kulak verin” dedi.
Ücretli öğretmenlerin kadrolu öğretmenlerle aynı işi yapmalarına rağmen SGK primleri 16-17 gün üzerinden yatırıldığını ve  Milli bayram ve hava şartlarından ötürü okullar tatil edildiğinde maaşlarından kesinti yapıldığına da dikkat çeken Ataman, “Sigortalı çalışanlar işsizlik maaşı alırken bu öğretmenlerimiz alamamaktadır” diye konuştu. 
Ücretli öğretmenleri dinleyen Ataman, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Eğitim öğretim yılı başında öğretmenlerimize ödenen kırtasiye gideri ücretli öğretmenlerimize verilmemektedir. Bankalardan alınan maaş promosyonu da alamamaktadırlar. Tazminat hakları yoktur. Ücretli öğretmenlerin SGK primleri yarım yattığı için emekli olmaları hemen hemen  imkansız hale gelmektedir. Ücretli öğretmenlik sistemi yanlış bir uygulamadır. Yıllardır fedakarca, uyumlu ve başarılı bir şekilde çalışan kendini çocuklarımızın eğitimine adayan bu öğretmenlerimize kadro hakları verilerek geçmişte yaşamış oldukları sıkıntılar ve mağduriyetler bir an önce giderilmelidir.  COVİD-19 salgını ile değişen dünya düzeninde tarıma dayalı toplum düzeni ve köy hayatının canlı tutulması gerçeği de bir kez daha önemini göstermiştir. Köy okullarımız bir an önce açılmalıdır. Köy okullarımızın açılması, şehirlere göçü önlemek adına bir adım olacaktır ayrıca bu okullara atanacak olan kadroya alınmış ücretli öğretmenler yeniden köylerimizin canlanmasını sağlayacak, taşımalı sistem ve göç nedeni ile kalabalık sınıf ortamları da ortadan kalkacaktır. Ücretli öğretmenlerimize Kadro haklarının verilmesini bir hak olarak görüyoruz.  İtibardan değil Eğitimden tasarruf edilmez, edilemez.