Aşkın Genç kötü haberi verdi!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Nevşehir'de patates üreticilerinin dertlerini dinledi. Burada konuşan Milletvekili Genç, iktidar yetkililerine seslenerek, kötü haberi verdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Aşkın Genç kötü haberi verdi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Nevşehir’de dert dinledi. CHP Genel Merkez tarafından görevlendirilen Kayseri Milletvekili Aşkın Genç ile Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Nevşehir’in Derinkuyu ilçesinde patates üreticileriyle bir araya geldi. 

‘Dört dörtlük bir ülkeydik ama…’

Burada bir konuşma yapan Milletvekili Genç, Türkiye’nin kendi üretebileceği ürünlerin dışarıdan ithal ettiğine değinerek, “Dört dörtlük bir ülkeydik ama son döneme baktığınızda tarımla hayvancılıkla alakası olmayan bakanlar bu ülkeyi yönetmekte. Yanlış tarım politikalarıyla, yanlış ekonomik politikalarla şuan tarım açısından dünyadan saman ithal eden, mercimek ve Avrupa’dan bakliyat ithal eden ülke haline geldik. Biz bunları kendimiz üretip satardık.” dedi. 

‘Devletin devreye girmesi gerekiyor’

Patatesin tarlada 3 ila 5 TL’den satıldığını maliyetinin ise 8 TL olduğunu vurgulayan Genç, “Tarlada 3 lira ile 5 lira arasında satılan patatesin maliyeti 8 lira. Bu şartlarda patates üreticisinin değil para kazanması kendi maliyetini çıkarması mümkün değil. Pazarda, markette ise 10 liradan aşağı değil. Üretici mutlu değil, tüketici mutlu değil. Aradaki bazı kesim çok mutlu. Aradaki sevk zincirleri, komisyoncuları burada devletin devreye girmesi gerekiyor.” diye konuştu. 
Tarım Bakanı ve iktidar yetkililerine de seslenen Genç, kötü haberi verdi. Genç, şartların böyle devam etmesi durumunda çiftçinin seneye üretim yapabilecek gücünün kalmayacağını ifade etti. 

‘Hem Tarım Bakanına hem de iktidar yetkililerine sesleniyorum’

Genç, “Milli güvenliğin temelinde gıda yatar. Çiftçiye destek olalım, hayvancılıkla uğrayan kardeşlerimize destek olalım, yardımcı olalım. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Tarım Kredi Kooperatifleri ve Türk Şeker bir an önce patates üreticisinin yanında olduğunu ifade etsin, alım garantisi versinler eğer onlar bunu ifade ederse piyasada fiyatlar otomatikman dengeye gelir. 

Ben şiddetle buradan hem Tarım Bakanına hem de iktidar yetkililerine sesleniyorum, bir an önce bunu hayata geçirsinler yoksa bu sene patates eken çiftçi, bu sene buğday eken çiftçi, bu sene arpa eken çiftçi ne yazık ki önümüzdeki sene bunları yapacak gücü kalmayacak.” ifadelerine yer verdi.