'Arz-ı Mevud sınırları Kayseri'ye dayanır'

'Arzı-ı Medvud' planı nedir? Sınırları Kayseri'ye mi dayanıyor? Yapılan terör saldırıları, Arz-ı Mevud hayallerini gerçekleştirmek için uygulanan sinsi bir plan olabilir mi? Hepsi ve daha fazlasının yanıtını Araştırmacı-gazeteci Nezir Ötegen verdi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

'Arz-ı Mevud sınırları Kayseri'ye dayanır'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da teröristler tarafında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde teröristleri tarafından saldırı eyleminde bulunulmuştu. Meydana gelen bombalı saldırı girişiminde teröristlerden biri kendini patlatırken, biri etkisiz hale getirilmiş, 2 polis de hafif şekilde yaralanmıştı. Teröristlerin olay yerine geldiği aracın Kayseri’nin Develi ilçesinde yaşayan veteriner Mikail Bozlağan'a ait olduğu, Mikail Bozlağan'ın gece saatlerinde yakın mesafeden ensesinden silahla vurularak şehit edildiği ve aracının gasp edildiği öğrenilmişti. Acı haber ise tüm Türkiye’yi sarsmıştı. 'Arz-ı Mevud sınırları Kayseri'ye dayanır'Araştırmacı-gazeteci Nezir Ötegen, konuyu bir kez daha gündeme getirdi. Ötegen, kaleme aldığı yazısında, Develi tarihinde 30 Eylül tarihinin unutulmaması gerektiğini söyledi. Ötegen, sebebini ise şöyle açıkladı; “Çünkü o gün akşam Büyük Künye köyü Avlağa Mezrası Homurlu köprüsü yanında teröristlerce katledilerek aracı gasp edilen veteriner teknikeri Mikail Bozlağan'ın şehit edildiği gündür.Ancak o günkü olay basite indirgenmemeli iyi tahlil edilmelidir. Zaten devletimiz de, terörist saldırıyı çok çok iyi okumuş ki bölgeyi terörist yuvalanmaya fırsat vermeyecek şekilde taramaya başlamıştır.
Güneyden ilçemize giriş çıkışta kullanılan en küçük köy ve orman yolları dahil gözetim altına alınarak kontroller devam etmektedir. 
Yöre halkımız da dün milli mücadelede ve Kuvayı Milliye teşkilatının kuruluşunda nasıl bir yararlılık göstermişse bugünde ordumuza ve devletimize gereken desteği vermekte ve yardımcı olmaktadır.
Bilindiği üzere, Develi’de vatan savunması deyince akan sular durur. Develi insanı milli meselelerde gereken hassasiyeti ve duyarlılığı her zaman olduğu gibi göstermeye devam ettiği sürece bölgemizde terör unsurlarına asla yer verilmeyecektir”'Arz-ı Mevud sınırları Kayseri'ye dayanır'‘Milli Mücadelede Develi'nin Kuvay-ı Milliye üssü olması’
Yazısında Develi’nin Fransız işgalinde olduğu dönemlere de değinen gazeteci Ötegen, “1919 yılında Develi'deki Müdafaa-i Hukuk örgütlenmesine, Sivas Heyet-i Temsiliyesi de büyük önem veriyordu. Develi, Fransız işgal bölgesinin sınırında idi. Buradaki örgütlenmenin güçlü bir biçimde ele alınması, Fransızların yeni bir atılımını önleyebilirdi.
Bu amaçla Kuvay-ı Milliye yöneticilerinden Kılıç Ali Bey, Heyet-i Temsiliye adına Develi'ye gönderildi ve Develi halkının direniş konusundaki tutumunu ve bölgedeki koşulları incelemekle görevlendirildi.
Milli Mücadele Dönemi’nde Adana’yı işgal eden Fransızlar'ın koruması altındaki ayrılıkçı Ermenilerce gerçekleştirilen Firaktın ırmağına kadar işgal, Bakırdağı İşgali de bölgeyi etkileme olanağı bulmadan, kısa süre içinde son bulmuştu.
O dönemde herkes biliyordu ki ‘Develi düşerse Kayseri düşer’ diyerek Vatan savunmasında Develiden genç- yaşlı demeden ve arkasına bakmadan eli silah tutan 18 ile 43 yaş arasındaki 564 nefer Hacın cephesinde şehit düşmüştü.” ifadelerini kullandı.

‘30 Eylül 2023 Cumartesi günkü saldırı unutulmamalıdır’
Terör saldırısının asla küçümsenmemesi gerektiğini söyleyen Ötegen, bu saldırıların Arz-ı Mevud sınırları için yapılabileceğini de sözlerine ekledi. Ötegen, “Bölgemizdeki terör hadisesini küçümseyip unutmamak da gerekir. Dış kaynaklı terör örgütünün Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz bölgesindeki yuvarlanma girişimlerinin püskürtülmesi sonrası İç Anadolu ve Toroslardan Amanos Dağlarına uzanan koridorda huzuru bozmak, yeraltı ve yer üstü zenginliklerin ülke ekonomisine kazandırılmasını engellemek, mevcut maden işletmecilerini tedirgin etmenin yanı sıra Arz-ı mevud hayallerini gerçekleştirmek için uygulanan bir sinsi planın ilk ayağı olarak da okunabilir mi bilemiyorum. 
Ama Devletimizin gösterdiği hassasiyeti yerel halk olarak ve bu bölgede yaşayan insanlar olarak bizlerin de göstermesi gerekir diye düşünüyorum.” diye konuştu.'Arz-ı Mevud sınırları Kayseri'ye dayanır'‘Arz-I Mevud Sınırları Kayseri Ve Kapadokya’ya dayanır’
İsrail’in hedeflerinin Kayseri’ye kadar uzandığını aktaran Ötegen yazısını şöyle sonlandırdı; “İsrail'in hedeflerinden biri olan ve kuzey sınırının Kayseri ve Kapadokya ya kadar uzandığı büyük İsrail Projesinin nihai hedefinin sadece Büyük İsrail devletini kurmak olmadığı, asıl hedefin "Arz-ı Mev'ud" olarak bilinen Vadedilmiş Topraklara ulaşmak olduğu herkes tarafından bilinmektedir.
Bu projenin de kuzey sınırının ilçemizi etkilediğini düşünecek olursak Develi’de 30 Eylül 2023 tarihindeki terörist eylemin önemi ayrı bir boyut kazanmaktadır. Ama Türk devlet aklı ve Türk milleti buna asla müsaade etmeyecektir.
Hainler sinsi planlarına asla kavuşamayacaktır.
Allah’ım mazlumların sığınağı olan ülkemizin, askerine Mehmetçik ismini veren milletimizin, ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcımız olsun.”'Arz-ı Mevud sınırları Kayseri'ye dayanır'