Arıkan Sivas'ı unutmadı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan 33 aydının hayatını kaybettiği Sivas Katliamının 30'uncu yılında Sivas'ı unutmadı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi Haber merkezi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Arıkan Sivas'ı unutmadı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin yakılması sonucu 33 aydın, sanatçı ile 2 otel çalışanının hayatını kaybettiği Türkiye’nin yakın tarihinin en acı olaylarından biri olay Sivas Katliamı 30. yılında… Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan da sosyal medyada katliamda hayatını kaybedenleri andı. Arıkan mesajında, “Milletimizin birlik ve beraberliğini hedef alan Madımak vahşetinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum” dedi. 

Arıkan Sivas'ı unutmadı
Sivas Katliamının yaşandığı zaman Sivas Belediye Başkanı olan Saadet Partisi Temel Karamollaoğlu, Gazeteci Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada, olayda birçok soru işaretlerinin olduğunu belirterek, şunları söylemişti:  “Sivas olayları başladığında birdenbire yabancı gazeteciler, televizyon kanalları dünyanın dört bir yanından Sivas'a gelmişti. 1993 karışık bir yıldı. Cumhurbaşkanı Turgut Özal vefat etmiş, Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in uçağı düşmüş, gazeteci-yazar Uğur Mumcu bombalı bir suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Sivas olayları da yine aynı yıl meydana geldi. Bir yerlerde ‘Türkiye biraz karışık bir ortama sürüklensin' diye düğmeye basıldı ve Sivas hadiseleri de bu kapsamda meydana geldi.
O zaman böyle düşünmemiştim. Emniyet istihbarat şube müdürünün daha sonra bana şu bilgiyi verdi: ‘Sivas'ta böyle bir olay çıkacağına ilişkin istihbari bir bilgi almamıştık. İki hafta önce Divriği ve Hafik ilçelerinde meydana gelen olaylar nedeniyle çevik kuvvet polisinin üçte ikisi bu ilçelere gönderildi. Sivas'ta hadise olursa müdahale edecek gücümüz kalmadığını vali ve emniyet müdürüne söylememe rağmen bir şey olmayacağını söylediler."