Arıkan, iktidara böyle seslendi: Milletin faydasına olacak şeylerin önüne niçin geçiyorsunuz?

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, iktidara seslendi. Meclis'te konuşan ve muhalefetin milletin faydasına olan önerge ve kanun tekliflerinin iktidar tarafından reddedilmesine tepki gösteren Arıkan, 'Niçin reddediyorsunuz? Niçin sırf siyasi köşe kapmacanızdan dolayı bu milletin faydasına olacak şeylerin önüne geçiyorsunuz?' diye sordu.

Arıkan, iktidara böyle seslendi: Milletin faydasına olacak şeylerin önüne niçin geçiyorsunuz?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saadet Partisi (SP) Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuştu. 
Saadet Partisi’nin Meclis’te grup toplantısı yapmasıyla ilgili Arıkan, “Saadet Partisi olarak ilk grup toplantımızı gerçekleştirdik. Uzun bir aradan sonra Mecliste bir araya geldiğimiz değerli milletvekilleriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz; çalışmalarımızın, grubumuzun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum” dedi.

Arıkan, iktidara böyle seslendi: Milletin faydasına olacak şeylerin önüne niçin geçiyorsunuz?

Konuşmasında AK Parti iktidarına tepki gösteren Arıkan, “İç Tüzük gereği Mecliste grubu bulunan partilerin yasama konusunda kanun teklifi ve çeşitli önergeler verme gibi bazı yetkileri var. Maalesef, iktidar partisi muhalefet gruplarının önergelerini reddetme konusunda oldukça mahir. Muhalefet partileri çeşitli önergeleri, kanun tekliflerini Meclisimize sunuyorlar, bunların neredeyse tamamı milletimizin faydasına olacak olan konular fakat ne hikmetse, iktidar, muhalefet partilerinden gelen tekliflerin tamamını reddediyor. Niçin reddediyorsunuz? Niçin sırf siyasi köşe kapmacanızdan dolayı bu milletin faydasına olacak şeylerin önüne geçiyorsunuz?” ifadelerini kullandı.
BEŞTEPE’DEN GELEN TALİMATLAR BİR TORBAYA KONULUYOR, BUNLAR BİR YASA KİSVESİNE BÜRÜNDÜRÜLÜP MECLİSİMİZE SUNULUYOR“Muhalefet parti gruplarının milletvekilleri de milletin iradesiyle buradalar”  diyen Arıkan, “15 Temmuz’un arifesinde milletin iradesinin önemini bu Meclis kürsüsünden anlatmaya eminim ki gerek yok. Milletin iradesinin önemli olduğunu biliyorsunuz fakat umursamıyorsunuz. Şimdi, önümüze bir torba yasa geliyor. Bunun ne kadar eleştirildiğini biliyorsunuz. Alakalı alakasız her şey bu torbaya dolduruldu. Üzerinde hak edilen tartışmalar yapılmadan Meclisten de geçiyor, geçecek. Böyle böyle yasama kalitesi maalesef düşmekte. Burada görüşülecek hususlar aceleye getirilecek konular değildir. Bu konular üzerinde sağlıklı müzakereler yapmak milletimizin faydasına olacaktır. Beştepe’den gelen talimatlar bir torbaya konuluyor, bunlar bir yasa kisvesine büründürülüp Meclisimize sunuluyor, AK Parti Grubu marifetiyle de bunlar yasalaştırılıyor” dedi.


Arıkan, iktidara böyle seslendi: Milletin faydasına olacak şeylerin önüne niçin geçiyorsunuz?

Yaşanan bu tabloyla birlikte “Bu durum, milletimizin iradesine ket vurmaktır” ifadelerini de kullanan  Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, “Bu yüce Meclis, bu Gazi Meclis birilerinin talimatıyla çalışamaz. Bunun aksini iddia eden, milletimizin iradesine ihanet ediyor demektir. Bu hatalardan derhâl dönülmelidir. Bu yapılırken birilerinin talimatı, öbürlerinin tavsiyesiyle değil; Gazi Meclisimizin, milletin vekillerinin ortaklaşa çalışmasıyla çözülmelidir. Bunun içindir ki bu konular üzerinde ciddi müzakere edebilecek bir Meclis yapısına ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

MECLİSİ ERKEN TATİL ETMEK BİRİLERİNİN FAYDASINA OLABİLİR, FAKAT MİLLETİN FAYDASINA OLMAYACAKTIR
Meclis gündeminin yoğun olduğunu dile getiren Milletvekili Mahmut Arıkan, “Mecliste gündem çok yoğun, torba yasa var emekli zammı meselesi var, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi var, uluslararası anlaşmalara dair kanun teklifleri var; bunlar Meclisimizin gündeminde. Enflasyondan sığınmacı sorununa, dış politikadan hukuksuzluklara kadar üzerinde müzakere edilecek birçok konu bulunmakta. Genel Kurulumuzun bu konulara dikkatle eğilerek çoğulculuk ve katılımcılık esasına uygun çalışması elzemdir. Şimdi, burada Meclisi erken tatil etmek birilerinin faydasına olabilir, fakat milletimizin faydasına olmayacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, çalışmalarına noter olarak değil, bir milletin iradesinin tecellisi olarak millet için çalışmaya devam etmelidir” diye konuştu.