Arık: Vatandaşın mutfağında yangın var...

Sarıoğlan ilçesinde pazar yerini gezen CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'a fiyatlardan şikayet eden kadınlar, aşure yapmak için ürünleri ancak yarım kilo alabildiklerini ifade etti. CHP Milletvekili Çetin Arık, mutfakta yangın olduğunu belirterek, 'Türkiye'nin gerçek gündemi bu… İnsanlar artık kilo ile ürün alamıyor' diye konuştu. Geçim zorluğu yaşadıklarını belirten üç çocuk annesi bir kadın ise 'İnşallah hükümet değişir, siz başa gelirsiniz de bizler de rahatlarız' diye konuştu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Arık: Vatandaşın mutfağında yangın var...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın ilçe gezileri sürüyor. CHP İl Başkanı Ümit Özer ve CHP Sarıoğlan İlçe Başkanı Süleyman Ergil ile Sarıoğlan pazarını ziyaret ederek, esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Arık’a fiyatları şikayet eden Sarıoğlanlı kadınlar bu gidişata ‘dur’ denilmesi gerektiğini ifade etti. Kadınlar, fiyatların pahalı olması nedeniyle aşure yapmak için kilo ile değil yarım kilo malzeme aldıklarını belirtirken, CHP Kayseri Milletvekili Arık,   “Türkiye’nin gerçek gündemi bu… İnsanlar artık kilo ile ürün alamıyor” diye konuştu. 
Üç çocuk annesi bir kadın geçim zorluğu yaşadığını belirterek, İnşallah hükümet değişir, siz başa gelirsiniz de bizler de rahatlarız” diye konuştu. 
Aynı zamanda üretici olduğunu belirten bir kadın ise girdi maliyetlerinin sürekli arttığını ancak ürünlerin fiyatlarının düşük kaldığını ifade etti. 
Tuhafiye ürünlerinin satıldığı bir tezgahta yaşanan pazarlığa denk gelen CHP Milletvekili Arık, “Alamıyorum oğlum her şey pahalı” diyen teyzeye, pazarlık yaptığı bluzu satın alarak hediye etti. Sattıkları ürünü haftaya aynı fiyata alamadıklarını belirten esnaf kadın ise “Halka da yazık satana da yazık. Yeni müşterilerime artık bu işi yapmayacağım, dedim” sözleriyle ekonomik tablodan şikayet etti. 
Karşısında CHP’lileri gören bir kadın ise “AK Parti dışında herkese evet diyorum” sözleriyle iktidara tepkisini dile getirdi.