Argıncık çıkmazı Meclis'te! '7 yıl geçti bir çivi çakılmadı!' Peki neden?
Argıncık'ta uzun yıllardır süren kentsel dönüşüm bilmecesi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme geldi. İYİ Partili Yücel, soruna dikkat çekti. İşte Argıncık bölgesinde bir türlü başlamayan kentsel dönüşümün perde arkası...
Kayseri Büyükşehir Belediyesi gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. Toplantıda Argıncık’ta uzun yıllardır süren kentsel dönüşüm bilmecesi de gündeme geldi. Meclis'te "Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı’nın, Kocasinan İlçesi, Argıncık Mahallesinde bulunan yaklaşık 7 hektarlık alanda imar planı değişikliği yapılması talebi hususunda hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunun görüşülmesi" sırasında söz alan İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, “2015 yılında bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan ettik, üzerinden 7 yıl geçti, ama burada bir çivi takılmadı” sözleriyle dikkat çekti.
UYARILARDA BULUNAN YÜCEL, BÖLGENİN TALEP GÖRMEMESİ BU UYGULAMANIN YETERSİZ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR...
Bölgede plan tadilatlarından bahsedildiğini kaydeden Yücel, “seçim öncesi bir hamle” vurgusu yaparak, “Müteahhitler girmiyor. Bu bölgede 7 yıldır bir müteahhit ihaleye çıkıp, bölgenin talep görmemesi bu uygulamanın yetersiz olduğunu gösteriyor” diye konuştu. Yücel, bölgenin geleceğine de dikkat çekerek, plan bütünlüğünün korunması uyarısında bulundu.
HAK SAHİPLERİNİN DIŞINDA 3. ŞAHISLARA AİT İPOTEKLER...
Yücel’in bu yöndeki uyarılarının ardından Meclis’te konuşan İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ali Süslü, “25 hak sahibi ile uzlaşma sağlandı, ancak parseller üzerinde kanuni ipotekler var. Hak sahiplerinin dışında 3. şahıslara ait ipotekler. Bu ipoteklerin çözülmesi için burada bir alan oluşturulması gerekiyor” dedi.
UZLAŞMASI YAPILMIŞ, PROJESİ ÇİZİLMİŞ BİR YERİN TEMELİNİ ATAMAMAKTA BİZE BİRAZ SIKINTI OLUŞTURDU. BİZE GÜVENDİ ÇÜNKÜ VATANDAŞ!
Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Hakkı Alp de konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Meclis’te söz alan Alp, vatandaşların belediyeye güvendiğini be bölgede temel atılmaması nedeniyle de sıkıntıların yaşadığını kaydetti. Alp, “25 vatandaşın hepsiyle uzlaştık. Yaklaşık 5 ay sürdü bu uzlaşma. Burası kentsel dönüşüm 2 kanunuyla ilerliyor. Biri belediye kanunu 73. madde diğeri 6306 sayılı afet riski altındaki yapılarla ilgili kanun. Burası bu kanuna göre ilan edilmedi. Eski tapudan yeni tapu aktarılmak gibi bir durum söz konusu değil. Burası önemli bir kriter. Biz bu konuda 73. Madde ile ilgili Bakanlığa öneri sunduk. Henüz dönüş yapılmadı. Uzlaşma sağlandığı için vatandaşlar her hafta geliyorlar, ‘belediye temel atacaktı’ diyorlar. Uzlaşması yapılmış, projesi çizilmiş bir yerin temelini atamamakta bize biraz sıkıntı oluşturdu. Bize güvendi çünkü vatandaş” diye konuştu.
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİS TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN