ARANAN SAĞLIKÇI BULUNDU!
Geçtiğimiz haftalarda 6 maça da gelmeyen sağlıkçı, amatöre en çok damga vuran olayların başındaydı. U 13 müsabakalarında sağlıkçıya pek ihtiyaç olmasa da 2.Amatör maçlarında kesinlikle sağlıkçının olmaması büyük bir olay oldu. Geçtiğimiz haftalarda iki defa dile getirdiğimiz sağlık haberinin ardından bu sefer Geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan maçlara gelerek büyük bir sürpriz yaşattı.
Olayın bayan sağlıkçılardan kaynaklandığını söyleyen Sağlıkçı Alaattin Ergün, “İlk olarak bayan sağlık çalışanlarımız siz maçlara gidip para alıyorsunuz biz neden müsabakalarda görev almıyoruz diyerek bayan sağlıkçılarında Amatör Ligde görev alması sağlandı. Ama, görev alan bayan arkadaşlarımız hiçbir maça gelmedi. Bu nedenle de karşılaşmalarda sağlık skandalı yaşandı” diyerek bu konu hakkında görüşlerini iletti. Yeniden Yeşil Sahalara teşrif eden sağlık görevlisi sakatlanan oyunculara müdahale etmeye başladı.
Amatör Ligde sağlıkçının yanı sıra Ambulans’ın da olması gerektiği halde devletin Ambulans başına 166 TL istemesi üzerine sağlık skandalı sağlıkçı gelse de davam ediyor. Önceleri Ambulans bulunurken şimdilerde para ile geldiğinden Yeşil Sahalarda Ambulans bulunmuyor. Sahada ciddi bir sakatlık yaşansa sağlıkçının yeterli tedavi araç ve gereçleri olmaması nedeniyle müdahale etmesi hiçbir işe yaramıyor. Hastanelik bir durum olduğunda da sakatlanan oyuncuların Hastaneye yetiştirilmesi olanaksız oluyor. Aynı zamanda maçlarda sağlık görevlilerinin ilaç veya buna benzer hiçbir şey kullanmaması ve sadece su dökerek iyileştirmeye çalıştırması sağlık açısından gülünç bir durum.
Bir an önce eskisi gibi Amatör maçlara Ambulans’ın gönderilmesi gerekiyor ve yeterli araç gerece sahip sağlık personeli göndermesi de gerekli. İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu soruna el atmaması Kayseri’deki Amatör’de olsa bu ligde mücadele eden oyuncuların canını düşünmüyor olsa gerek?
Haber: Ramazan Danacı