Aralarında Kayseri de var! 6 ayrı suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Kayseri'nin de bulunduğu bazı illerde yapılan operasyonlar sonucu 6 ayrı suç örgütünün çökertildiğini ifade etti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

Aralarında Kayseri de var! 6 ayrı suç örgütü çökertildi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Kayseri’nin de bulunduğu bazı illerde yapılan operasyonlar sonucu 6 ayrı suç örgütünün çökertildiğini kamuoyuna açıkladı. X Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yerlikaya, Mersin'de Yüsri Altın'ın (Firari),  İstanbul'da Taha Kutay Karasoy'un (Yurt Dışı Firar), Antalya’da Sami Cerit’in (Firari), Aydın’da Çetin Gül’ün, Kahramanmaraş'ta Mehmet Aşçı’nın,   İzmir’de Ercan Çelik’in elebaşılığını yaptığı Organize Suç Örgütlerine yönelik ‘KUYU-6’ operasyonları ilgili bilgiler verdi. 

Operasyonlarda 3 elebaşının da içerisinde olduğu 75 şüpheli yakalandığını ifade eden Yerlikaya, Göksun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu; Kahramanmaraş ve Kayseri'de düzenlenen operasyonlarda ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti’ suçunu örgütlü olarak işlediği tespit edilen Elebaşılığını Mehmet Aşçı'nın yaptığı Organize suç örgütü üyesi 20 şüphelinin yakalandığı bilgisini de kamuoyu ile paylaştı. Yakalanan 20 kişiden 19’u tutuklandı, 1’i  hakkında adli kontrol kararı verildi.