Araç muayene istasyonları özelleştiriliyor

Türkiye genelindeki araç muayene istasyonlarının 20 yıl süreyle özelleştirilmesine başlandı. Bu uygulama ile istasyonların daha verimli ve etkin bir şekilde hizmet verilmesi hedefleniyor. Peki, Kayseri'de kaç tane araç muayene istasyonu bulunuyor? İşte yanıtı…

Araç muayene istasyonları özelleştiriliyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin belirli bölgelerinde bulunan araç muayene istasyonları 20 yıl süreyle özelleştiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), araç muayene istasyonlarının özelleştirmesi amacıyla ihale sürecinin başladığını duyurdu. İhale, iki ayrı bölge için araç muayene istasyonlarının yapımı, bakımı ve işletilmesi hizmetleri yer alacak.

Araç muayene istasyonları özelleştiriliyor

Hangi bölgeler yer alıyor?

İhale kapsamında 1. Bölge İstanbul; Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova, 2. Bölge İzmir; Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Denizli, Manisa, Muğla, Uşak illeri yer alıyor. 

Araç muayene istasyonları özelleştiriliyor

İhale ne zaman?

Kapalı zarfla teklif toplanarak ve görüşmeler gerçekleştirilerek pazarlık usulü ile yapılacak ihale, açık artırma yöntemi ile sonuçlandırılacak. İhale için son teklif tarih ise 10 Ocak 2025 saat 17.30 olarak açıklandı.

Araç muayene istasyonları özelleştiriliyor

Kayseri’de kaç tane araç muayene istasyonu bulunuyor? 

Birinci ve ikinci bölge kapsamında yer almayan Kayseri’de TÜVTÜRK’e bağlı 3 araç muayene istasyonu bulunuyor.  Kayseri'de uluslararası standartlarda araç muayene hizmeti sunmak için yola çıkan Kayseri Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. Güneşli İstasyonu'nda 6 kanallı ve 1 mobil istasyon, İncesu İstasyonu'nda 4 kanallı ve 1 mobil istasyon, Erciyes İstasyonu’nda ise 2 kanallı istasyon ile faaliyet gösteriyor.