Ankara'daki Türk Haber İş Sendikası genel kurulunda Kayseri örneği!

Türkiye Haber iş Sendikası 13'üncü olağan genel kurulu yapıldı.

Ankara'daki Türk Haber İş Sendikası genel kurulunda Kayseri örneği!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Haber iş Sendikası 13’üncü olağan genel kurulu yapıldı. 38 Kent TV’nin de Ankara’dan canlı yayınladığı genel kurulda konuşan Sendikanın Kayserili Genel başkanı Veli Solak,  “Ülkemizde vergi ile ilgili sıkıntı var adil bir vergi kesimi yok. Namuslu iş yapan herkese saygı duyarız, ama müteahhitten,  sarraftan, doktordan çalışanlar daha fazla  vergi veriyor” dedi. Solak, ayrıca mülteci konusuna da değinerek, “Önce bizim işsizimize, esnafımıza ve kayıt dışımıza el atılmalı. Türkiye’de vergi vermeyip, ben iş yerinde yabancı çalıştırmıyorum” diyen Suriyeli sarrafa değil” diye konuştu.

 Türkiye Haber İş Sendikası’nın 13’üncü genel kurulu Ankara Ankara Büyük Anadolu Oteli’nde yapıldı. Kayserili Genel Başkan veli Solak’ın yeniden aday olduğu genel kurul 38 Kent TV’den de canlı olarak yayınlandı. Genel kurulda konuşan Türkiye Haber İş Sendikası Genel Başkanı Veli Solak,”Ülkemizin sıkıntılı sürecinde toplu sözleşme yaptık” dedi. Açıklamasında “Biz hukuksuz bir iş yapmadık.  Biz biriz. Bizim hepimizin kumaşı aynı dünya görüşümüz farklı olabilir ama kumaşımız aynı, çünkü biz işçiyiz” diyen Solak, gündeme ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Solak, “Ülkemizde vergi ile ilgili sıkıntı var, adil bir vergi kesimi yok” diye konuştu. Konuşmasında mülteci sorununa da değinen Solak, “Ülkemizde bizim işsizlerimiz yetmiyormuş gibi kayıt dışımız yetmiyormuş gibi bir de Suriyeli, Afganistanlı ve diğer yabancı arkadaşlar geldi” dedi ve Kayseri’de Suriyeli bir sarrafın bir süre önce CHP Milletvekili Çetin Arık’ın sorusuna “Ben yabancı işçi çalıştırmıyorum” şeklinde verdiği cevabı hatırlattı. Solak, “Bu noktada önce bizim işsizimiz, bizim kayıt dışı olan vatandaşımız düşünülmeli. Hükümet bunlara bakmalı. Suriyeli sarraf açtığında vergi yok. Bizim esnafımız, vatandaşımız ise vergi yükü altında. Burda da bri adaletsizlik var. Bu tür adaletsizlikler giderilmeli. Bizim çocuklarımız sınavsız üniversiteye giremiyor ama Suriyeliler giriyor.” dedi.

Solak’ın ardından konuşan Türk İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, birlik mesajı verdi ve bu vatanı ölümüne savunacağız dedi. Kavlak, “Türk-İş olarak Cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkacağız.  Tek kalsak da bu değerlere göz koyanın gözünü oyacağız” şeklinde konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, konuşmasında AK Parti hükümetini eleştirdi ve ülkenin değerlerinin satılıp yerine yenilerinin konmadığını  savundu. Taşeron konusunda hükümetin vatandaşları oyaladığını öne süren Akkaya, ayrıca AK Parti hükümetinin 15 yıl boyunca tek kişinin çalıştığı, bacası türen bir fabrika açmadığını da iddia etti.MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu da hükümete tepki göstererek, “Asgari ücretten vergi almayacak dediler ama vergi aldılar. İşçi güvenliği yasasını da 2020’ye ertelediler” ifadelerini kullandı. Diğer yandan Türk Haber İş Sendikasının 13’üncü genel kurulunda mevcut Kayserili Genel Başkan Veli Solak’ın yanı sıra Mehmet Sait Derin'in de aday olması bekleniyor. Seçim Pazar günü yapılacak ve sendikanın yeni genel başkanı belli olacak.

“Kayseri’de sarraflık yapan Suriyeli bana ‘Ben Türk yani yabancı çalıştırmıyorum.’ dedi.