Anadolu 952 yıl önce Türk yurdu oldu

Malazgirt Zaferi'nin 952. yıldönümü sebebi ile Kayserili milletvekilleri ve belediye başkanları sosyal medya hesaplarından mesaj yayınladı.

Anadolu 952 yıl önce Türk yurdu oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Malazgirt Zaferi’nin 952. yıldönümü sebebi ile Kayserili milletvekilleri ve belediye başkanları sosyal medya hesaplarından mesaj yayınladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: Anadolu'yu ebedi yurt edindiğimiz Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümünde başta Sultan Alparslan olmak üzere mukaddesat uğruna şehit ve gazi düşen bütün geçmişlerimizi rahmetle yâd ediyorum.

Milli Savunma eski Bakanı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar: Anadolu'nun kapısını sonsuza kadar asil milletimize açan Malazgirt Zaferi’nin 952. yılı ve bu toprakları sonsuza kadar bize yurt kılan Büyük Taarruz’un 101. yılı kutlu olsun. Sultan Alparslan’ın, Atatürk’ün ve onların askerlerinin taşıdığı azim, inanç ve mücadele ruhu; asil milletimizin her bir ferdini kardeşçe, birlik ve beraberlik içerisinde yaşatacak ve aralarındaki asla kopmayacak bir bağ olarak varlığını sonsuza dek sürdürecektir. Sultan Alparslan’dan Atatürk’e tüm komutan ve devlet büyüklerimizi şükran ve minnetle; şehit ve gazilerimizi rahmetle yâd ediyoruz. 

AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Bayar Özsoy
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Mahmut Arıkan
MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Baki Ersoy
İYİ parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç
Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın
Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar
Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu kullandıkları sosyal medyadan Malazgirt Zaferi’ni kutladılar.