YENİ PARTİYE DAVET EDİLEN KAYSERİLİLER

TAKİP ET >>

AKP'den ayrılan Bağımsız Milletvekili İdris Bal'ın yeni parti çalışmalarını sürdürdüğü ve bu kapsamda Kayseri'den bazı isimlerle görüştüğü ifade edildi. Kayseri'den kimlerin yeni parti ile temasa geçtiği merak konusu olurken teklif götürülenler arasında sürpriz isimler var. Buna göre, Büyük Birlik Partisi (BBP) eski İl Başkanı İsmail Topuz ve Anavatan Partisi eski İl Başkanı Kahraman Camuzcu davet alan isimler arasında yer aldı.

Siyaset dünyasına yeni bir parti geliyor. AKP'den 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrasında ayrılan Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal'ın, bir süreden bu yana yürüttüğü parti kurma çalışmalarını tamamladığı kamuoyuna açıklamıştı.

Birçok eski siyasetçinin yeni parti çatısı altında bir araya geleceği ve yeni partinin 2015 seçimlerine katılacağı dile getirilirken, Kayseri'den de bazı isimlerin Bal ile temasta olduğu iddia edilmişti.

İddialara göre, Kayseri'de de bazı siyasi partilerin geçmişte il başkanlığını yapmış ve bunun yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yönetimlerinde de görev alan bazı isimlerin de yeni partide görev almak için girişimde bulunduğu bazılarının ise bu konuda teklif aldığı konuşuluyordu. Peki, kendisine ait Twitter hesabından da kamuoyuna “Yeni siyasette 'ben de varım' diyenler, Türkiye'nin her yerinden bizimle irtibata geçebilirsiniz” çağrısında bulunan Bal'ın öncülük edeceği partiye Kayseri'den kimler katılacak.

TOPUZ DA GÖREV ALACAK MI?

Bu konuda ilk göze çarpan isim Büyük Birlik Partisi (BBP) eski İl Başkanı İsmail Topuz. Kurulacak partiye davet edilen Topuz'un, bu konuda kamuoyunda nabız yokladığı ve eski yol arkadaşları ile görüşmeler yaptığı ifade edildi.

“ÖNCE İSİMLER NETLEŞSİN”

Diğer yandan Anavatan Partisi eski İl Başkanı Kahraman Camuzcu'nun da Milletvekili Bal cephesince davet edilen isimler arasında yer aldığı belirtildi. Bir süre önce kendisine bu yönde davet telefonunun geldiğini belirten ve konuyla ilgili açıklamalar da bulunan Camuzcu, “Bazı isimlerle bu konuda telefonda görüştüm. Bizi aradılar ve davet ettiler. Ancak şuan için bireysel bir karar vermeyi doğru bulmuyorum. Bu nedenle bazı arkadaşlarımla konuyu masaya yatıracağım. Bu konuda ekip olarak karar alacağız. Bazı eski Milletvekillerimizle de konuyu görüştük ve görüşmeye devam ediyoruz. Eğer yeni partiye katılma kararı alırsak, kurucular arasında görev alırız. Şartları masaya yatıracağız, önce kimlerin bu işin içinde olacağını netleştirmemiz lazım. İsimler netleştikten sonra bizler de memleket davası için her zaman olduğu gibi yine gerekeni yaparız” dedi. Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme