Yazılım öğreten yazılım Kayseri'de icat edildi!
Yatırımcılardan finansman alarak veya yeni müşteriler kazanarak ürünlerini büyütmeye çalışan startuplar genellikle sınırlı bir bütçeyle başlar, ancak büyük büyüme ve başarı potansiyeli taşır.
Genellikle yeni, gelişmiş, hızla büyüme potansiyeli olan ve genellikle teknoloji odaklı işletmeleri büyütmek için kullanılır. Bir startup şirketi, genellikle sınırlı bir bütçeyle başlar, ancak büyük büyüme ve başarı potansiyeli taşır.
İşte bir startup'ın temel özellikleri:
- Yenilikçilik: Startup'lar, gelişmiş fikirler, ürünler veya hizmetler sunmayı hedefler. Yeni bir pazar veya ihtiyacı karşılamak için geliştirdikleri bir çözüm sunuyorlar.
- Büyüme Odaklı: Startup'lar, hızlı büyümeyi hedefliyor. Yatırımcılardan finansman alarak veya yeni müşteriler kazanarak ürünlerini büyütmeye çalışırlar.
- Risk Almaya Hazır: Startup'lar, genellikle büyük riskler alır ve başlangıçta kar etmeyebilirler. Ancak uzun vadeli başarı potansiyeline inanıyorlar.
- Teknoloji Odaklı: Birçok startup, aralarında temel bir olarak kullanılır. Yazılım, uygulama geliştirme, veri analitiği ve diğer teknolojik alanlarda faaliyet gösterebilmektedirler.
- İnovasyon: Sürekli olarak yenilik yapma ve adaptasyon yeteneği, bir startup'ın kalıcılığını sürdürmesini sağlar.
- Yatırım Alma Potansiyeli: Yatırımcılardan veya risk sermayesi araştırmalarından finansman sağlama potansiyeli, birçok başlangıç için önemlidir.
Startup'lar, genellikle bir işin yayılması ve büyütmek için kurulurlar, bu süreçte farklı aşamalardan geçerler, büyümeden finansman elde edebilirler ve ulaşmaya çalışırlar. Ancak başarılı olma olasılıkları düşük olsa da, başarılı olanlar genellikle büyük ölçüde büyüyebilir ve endüstrilere önemli katkılarda bulunabilirler.
Olay Türk TV ekranlarında yayınlanan Gazeteci Osman Çiftçi ve Gazeteci Cem Atakan'ın hazırlayıp sunduğu Yüz Yüze programının bu haftaki konuğu TÜMSİAD eski Başkanı ve ADAL Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Atıcı'da startuplara yaptığı yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Teknopark bünyesindeki ERBAN'da melek yatırımcı olduğunu belirten ADAL Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Atıcı start uplara yatırımlar yatığı belirterek, “Türkiye'de yatırım yapılabilir en makul yerler olduğuna inanıyorum çünkü özünde bir ARGE'ye, teknolojiye, beyin takımlarına yatırım yapıyorsunuz” dedi.
Yazılım öğreten yazılım Kayseri'de icat edildi
Yapay zeka ile geliştirilen ve yazılım öğreten bir startupa da yatırım yaptığını belirten Atıcı şunları söyledi; “Öğretmen olmadan, hoca olmadan, öğretici biri olmadan sadece yapay zekalı bir yazılımla beraber yazılımcıyı yetiştiriyorlar. Üniversite hayatı boyunca yazılım mühendisi ya da bilgisayar mühendisi okuyan bir arkadaşımızın dört yılda aldığı eğitimi burası on iki ayda veriyor.
Ama çok kriterleri var. Yani gençlerden çok fazla ilgi geldi oraya da. Ben artık yani öğretim sisteminde şuna inanıyorum. Yani bir öğrencinin sabah sekizden işte dokuzdan üçe dörde kadar okulda aktif olarak tutularak yani belli bir getirileceğine inanmıyorum.
Aslında biz bu gençlerimizin on beş yılının on yedi yılını heba ediyoruz. Bu tarafta bu tarz öğrenme modelleriyle beraber aslında on yedi yılda alınan eğitim modeli aslında üç beş yılda da yedi yılda da optimize edildikten sonra verilebilir. Eğitim modeli açısından da bugün bir yazılımla yazılım öğretebilir hale geldi” dedi.