Yanlış teşhis yüzünden 3 yıldır çektiği ağrılardan kurtuldu

TAKİP ET >>

KAYSERİ'de 3 yıldır sağ yanı ağrıyan Ayşe Aydın, böbrek taşı teşhisi konuldu. Ancak ağrıları geçmeyen Aydın, son yapılan muayenesinde en büyüğü 15 cm. olan 4 adet myom yani iyi huylu tümör olduğu ortaya çıktı. Böbrek ve barsakları myomla yapışmış durumda olduğu ifade edilen hasta, yapılan kapalı ameliyatla birlikte 3 yıldır çektiği ağrılardan kurtuldu.

Kayseri'de yaşayan 52 yaşındaki Ayşe Aydın, 3 yıldır yaşadığı ağrılardan kurtuldu. Daha önce tedavi için gittiği doktorların kendisine böbrek taşı teşhisi koyduğunu ve ağrıların da bu nedenle ortaya çıktığının söylendiğini belirten Aydın, yanlış teşhis yüzünden 3 yıldır ağrılarla yaşamak zorunda kaldığını kaydetti. Tedavi sürecinin başarıyla sonlanmasından ve bunun yanında 3 yıldır çektiği acıdan kurtulduğu için mutlu olduğunu ifade eden Aydın, Doç. Dr. Gökalp Öner ve ekibine de teşekkür etti. Ameliyat hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökalp Öner ise, “Ayşe teyze sağ yan ağrısı nedeniyle dış merkezlerde böbrek taşı diye takip edilmiş. Bize aşırı kanama şikayetiyle geldiğinde yaptığımız ultrasonda en büyüğü 15 cm. olan 4 adet myomu vardı. Hastaya kapalı rahim alma ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Ameliyat sırasında gördük ki Ayşe teyzenin myomları sağ böbreğe bası yapıyor. Böbrek ve barsaklar myomla yapışmış durumdaydı. Hastamızın 3 yıldır süren ağrıları kapalı ameliyatla son buldu ve hastamızın ameliyattan 6 saat sonra yüzü güldü.” dedi.

“BÖBREK AĞRISINA NEDEN OLDUĞUNA İLK KEZ ŞAHİT OLDUK”

Myomlar iyi huylu tümörler ve halk arasında da ur olarak bilindiğini dile getiren Öner, şunları söyledi: “İyi huylu olarak bilinmelerine karşın aşırı kanama, ağrı, sık idrara çıkma hissi, kısırlığa neden olabilir. Bizde böbrek ağrısına neden olduğuna ilk kez şahit olduk. Gerçekten en büyüğü 15 cm'lik myomları sağ böbreğe bası yapmaktaydı ve yapışıklıkları vardı. Kapalı cerrahi dediğimiz laparoskopi ile böbreğini serbestleştirip myomlarla birlikte ilaçlara dirençli menopoz sonrası kanaması olduğundan rahmi aldık. Eğer yaşı genç olsaydı ve çocuk istemi olsaydı laporoskopik yöntemle sadece myomunu da alabilirdik. Yıllardır çocuk istemi olan ve kapalı cerrahi ile myomunu çıkardığımız başka bir hastamızın da şu an gebeliğini takip etmekteyiz. Kanamasız dikişsiz en konforlu rahim alma ameliyatı kapalı yani laparoskopik yöntemdir. Laparoskopik histerektomi yani kapalı rahim alma ameliyatı avantajları arasında daha az karın kesisi olması daha az ağrı olması daha az kanama olması daha hızlı ayağa kalkıp güncel hayatına devam etmesi olarak sıralanabilir. Bizimde Kayseri ilimizde rutinde sıklıkla uyguladığımız kapalı rahim alma ameliyatı sonuçlarımız gerçekten yüz güldürücüdür. Hastalarımız dikişsiz kanamasız bir şekilde ameliyat olduklarından ağrı şikayeti çok az olmakta ve hastalarımız aynı zamanda yaklaşık 6 saat sonra ayağa kalkıyorlar.”

KİMLERE KAPALI RAHİM ALMA AMELİYATI UYGULANABİLİR?

Bu tedavi yönteminin hangi hastalara uygulanacağı konusunda da bilgi veren Öner, “ İlaç tedavilerine dirençli anormal vajinal kanamalarda, 3 aylık cesamete gelmiş myomları olan hastalarda, Rahim sarkması, Rahimde kitle, Kronik geçmeyen kasık ve karın ağrısı, Adenomyozis, Kanser başlangıçları yani rahim veya rahim ağzı kanser başlangıcı olan hastalarda kapalı rahim alma ameliyatına uygun grup içerisinde yer alıyorlar.

“KAPALI RAHİM AMELİYATLARI İLE HASTA GÜNLÜK HAYATINA KISA SÜREDE DÖNÜYOR”

Kapalı rahim alma ameliyatlarının son yıllarda tercih edildiğin, kaydeden Öner, “Günümüzde en konforlu en estetik ve günlük hayata en hızlı şekilde hastanın dönüş yaptığı ameliyat tarzı kapalı rahim alma ameliyatıdır. Bizde yaptığımız kapalı rahim alma ameliyatı kendi hastalarımızın sonuçlarında daha az kanama olduğu ameliyat sonrası enfeksiyonun hiç görülmediği ve hastalarımızın beklentilerinin bile üstünde sonuçlar aldığımızı gördük. Tabiki bu kapalı rahim alma ameliyatı belirli bir eğitimi ve tecrübesi olan kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarınca yapılmalıdır.

Bakmadan Geçme