Yahyalı sele teslim oldu - Kayseri Haberleri

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde meydana gelen ani yağış, sele ve su baskınlarına yol açtı. Cami Kebir ve Kavacık derelerinin taşmasıyla birlikte ilçe merkezi ile bazı mahallelerinde ciddi hasarlar meydana geldi. CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, olayla ilgili olarak 'Geçmiş olsun Yahyalı' başlığıyla açıklamalarda bulundu.

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde, ani ve şiddetli sağanak yağışın etkisi altında kaldı. İlçe merkezi ve bazı kırsal mahallelerde meydana gelen şiddetli yağışlar, sele ve su baskınlarına neden oldu. Cami Kebir ve Kavacık dereleri, aşırı yağış nedeniyle taşarak zarar verdi.

Yoğun yağışın ardından rögarlar açıldı. Sağanak nedeniyle ilçede yollar hasar gördü ve bazı yollar kapandı. Aynı zamanda meyve bahçeleri de su baskılarından etkilendi ve ciddi zararlar görüldü.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, yaşanan olumsuzluklar hakkında "Geçmiş olsun Yahyalı" başlığıyla açıklamalarda bulundu. Genç, "Biraz önce Yahyalı Kaymakamı Sn. Mehmet Kaya ile görüştüm. Çok şükür kaybımız yok ama ilçe genelinde ciddi hasar var, bazı mahallelerde yollar kapandı. Develi'den ve Kayseri'den ekipler müdahale ediyor. Büyük geçmiş olsun Yahyalımıza. Ancak ilçe genelinde ciddi hasarların olduğunu ve bazı mahallelerde yolların kapandığını ifade etti. Yardım ekiplerinin Develi ve Kayseri'den ilçeye sevk edildiği ve müdahalede yer aldığı bildirildi" ifadelerini kullandı.

Yaşanan'daki olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe genelinde hasar tespitinin devam ettiği selirtilirken; yetkililer, olası su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

????????????GEÇMİŞ OLSUN YAHYALI.
Biraz önce sel felaketi yaşadığımız Yahyalı Kaymakamı Sn. Mehmet Kaya ile görüştüm. Çok şükür can kaybımız yok ama ilçe merkezinde ciddi hasar var, bazı mahallelerde yollar kapandı. Develi'den ve Kayseri'den ekipler müdahale ediyor. Büyük geçmiş olsun… pic.twitter.com/RCrm51W8zH — Aşkın Genç (@gencaskn) August 28, 2023

Bakmadan Geçme