'YAĞCI, YALAKA, AKLINI KİRAYA VEREN'

TAKİP ET >>

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mete Eke, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik açıklamalarına sert tepki gösterdi. Eke, “Yağcılığı, yalakalığı, takla atmayı, aklını kiraya vermeyi sanat haline getiren Mustafa Elitaş, Genel Başkanımızın kolunun ulaştığı yere senin ve senin gibilerinin hayali bile ulaşamaz” dedi.

AKP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'ın, partisinin İl Başkanlığı toplantısındaki sözleri, MHP İl Başkanı Mete Eke'yi kızdırdı. MHP'nin çatı aday arayışını değerlendiren Elitaş, toplantıda, 'Sayın Bahçeli doğrudan doğruya AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tarif ediyor' ifadelerini kullanmıştı. Elitaş'ın bu yöndeki sözlerini sert bir dille eleştiren Eke, “Yağcılığı, yalakalığı, takla atmayı, aklını kiraya vermeyi sanat haline getiren Mustafa Elitaş, partisinin mayıs ayı divan toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçimini bahane ederek Genel Başkanımıza mesnetsiz sözler sarf etmiştir. Mustafa Elitaş bir kere şunu bilmelidir ki!

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Bey önümüzdeki ağustos ayında ilk defa halk tarafından seçilecek olan Cumhurbaşkanlığı tarifini şu şekilde yapmıştır: şaibeye bulaşmayan, akçeli işlere karışmayan, yolsuzlukla alakası olmayan, Türk milletini kamplara bölmeyen, ayrıştırmayan, ötekileştirmeyen, bölücü güçlerle ve özellikle kandil ve İmralı ile alakası olmayan, herkesin ve bütün kesimlerin ortak mutabakat göstereceği bir aday tarifi, bir aday profili çizmiştir ve demiştir ki! Saydığım bu unsurların hepsini üzerinde taşıyan Recep Tayyip Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı Olmaz, demesine rağmen Elitaş, Genel Başkanımızın Erdoğan'ı tarif ettiğini söylüyor. Bu bir akıl tutulmasıdır. Bu elma ile armudu birbirine karıştırmaktır” dedi.

“GENEL BAŞKANIMIZIN KOLUNUN ULAŞTIĞI YERE SENİN GİBİLERİNİN HAYALİ BİLE ULAŞAMAZ”

Açıklamasında Elitaş'a seslenen ve “Elitaş size bir tavsiye de bulunmak isteriz” diyen Eke, şunları söyledi: “Bu kadar açık ve belirgin bir vaziyette Türkiye Kamuoyuna mal olmuş iddia ve isnatları aile boyu üzerinde taşıyan bir şahsın senin gibileri tarafından Kayseri Gündeminde savunulması yağcılıktan başka bir şey olamaz. Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı tarifi açık ve gayet sarihtir, ama bunu anlamaya feraseti yüksek, ileriyi gören, omurgalı bir kafa yapısına sahip olmak gerekmektedir. Her gelişinde Kayseri'de Genel Başkanımıza laf olsun diye söz söyleyemeye cüret ediyorsun, şunu bilmen lazım ki! Genel Başkanımızın kolunun ulaştığı yere senin ve senin gibilerinin hayali bile ulaşamaz. Lütfen, söz söylerken düşün, sana gelecek sözlerin ne kadar ağır olacağını iyi hesap et, aksi halde altında kalır verecek cevap bile bulamazsın”

Bakmadan Geçme