Vatandaşları uyardı: Gelen mesaja sakın tıklamayın! Açılan siteye asla bilgi girmeyin

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve aynı zamanda Avukat olan İsmail Tanrıöven, vatandaşları bazı internet siteleri konusunda uyardı. Tanrıöven, 'Gelen mesaja sakın tıklamayın' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Zafer Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi ve aynı zamanda Avukat olan İsmail Tanrıöven, vatandaşları bazı internet siteleri hakkında uyardı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Dolandırıcılık vakaları her geçen gün artıyor. Özellikle internet üzerinden de bir çok vatandaş dolandırıcıların ağına düşüyor. Bu konuda uzmanlar özellikle kimlik bilgileri ve şifre başta olmak üzere kişisel verilerin kullanımı konusunda vatandaşları uyarıyor.
Dolandırıcılar, internet sitesi kurarak ya da Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medyalarda açtıkları sahte hesaplarla vatandaşları sahte ilanlarla, duyurularla ağlarına düşürüyor.

DOLANDIRICILIĞA DİKKAT
İş teklifi, faydalanıcı, onarım ve piyango dolandırıcılığı son yıllarda en çok karşılaşılan dolandırıcılık alanları olarak ifade ediliyor.
Yine bilişim uzmanlarınca İnternet dolandırıcılığı yöntemleri de şu başlıklar altında özetleniyor:
Phishing (Oltalama Saldırıları) Dolandırıcılığı Yöntemi, İnternetten Alışveriş Dolandırıcılığı Yöntemleri, İnternet ve Mobil Cihaz Dolandırıcılık Yöntemleri, Sahte Hesaplar İle Dolandırmak Yöntemi, Kumar ve Sanal Bahis Dolandırıcılığı, Sanal Arkadaşlık ve Evlilik Dolandırıcılığı, Kredi Kartı Dolandırıcılığı.
GELEN MESAJA TIKLAMAYIN
Bu konuda dikkat çeken bir uyarıda Hukuk insanından geldi. Aynı zamanda Zafer Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi de olan Avukat olan İsmail Tanrıöven, vatandaşları bazı internet siteleri hakkında uyardı. ‘Dikkat yeni dolandırıcılık işi' ifadelerini kullanan Tanrıöven, “Uyapceza, Uyaphukuk.org” uzantılı internet sitelerine dikkat çekerek, “Bu sitelere giriş yapmayın. Bunlar dolandırıcıların uydurdukları site. Direkt olarak e devlet girişi görünümlü yere yönlendiriyor. Buraya e devlet şifresi ve TC. İle giriliyor, ancak dolandırıcılık işi, sakın girmeyin. Gelen mesaja tıklamayın. Açılan siteye asla bilgi girmeyin.

DİKKAT yeni dolandırıcılık işi https://t.co/LbaVX2XI1t https://t.co/mxIfEeK0vw sitelerine giriş yapmayın bunlar dolandırıcıların uydurdukları site direkt olarak e devlet girişi görünümlü yere yönlendiriyor buraya e devlet şifresi ve TC. İle girmeyin. dolandırıcılık işi bu. pic.twitter.com/Gam8UXrL3x — İsmail Tanrıöven (@ismailtanrioven) July 22, 2023

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme