Vali Kamçı, "Kayserilileri sevdim ben"

TAKİP ET >>

Valiler kararnamesi açıkladı Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da Ankara'ya Mülkiye Başmüfettişi olarak atandı. Vali Kamçı, kararnamenin ardından ilk kez konuştu ve Kayserililer'den helallik istedi. Kamçı, “Belirli bir yaştan sonra zaten her şeyin bir sonu var” sözleriyle de dikkat çekti.

Malatya Valisi iken 2016 yılında Kayseri Valiliğine atanan Vali Süleyman Kamçı, son kararname ile Mülkiye Başmüfettişi oldu. Vali Kamçı, açıklanan kararnamenin ardından ilk kez konuştu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Vali Kamçı, “Belirli bir yaştan sonra zaten her şeyin bir sonu var” dedi.

“BELİRLİ BİR YAŞTAN SONRA ZATEN HER ŞEYİN BİR SONU VAR”

Vali Kamçı, “20 yıldır bu memlekette Valilik yapan biriyim. Dolayısıyla en uzun süre Valilik yapan birisiyim. Valilik bir memuriyet, o nedenle memuriyet olarak başka bir yere atanırsınız, bu normal bir prosedür. Bize bu zamana kadar görev veren, Devlet büyüklerimiz, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese minnettarım, teşekkür ediyorum. Güzel bir Valilik dönemi geçirdik. Belirli bir yaştan sonra zaten her şeyin bir sonu var. Biz de sonlara yaklaşmış durumdayız. O anlamda bize bu görevi layık görenlere teşekkür ediyoruz, minnettarız. Kayseri'de zor bir süreçte, güzel bir görev yaptığımızı düşünüyorum. Kayseri'yi, Kayserilileri seviyoruz. Kayseri ile uyum içerisinde çalıştığımızı düşünüyorum. Hayırlısı ile buradan 10-15 gün içerisinde ayrılıp, yeni hayatımıza, değişik hayatımıza başlamış olacağız.” dedi.

“KAYSERİLİ İŞİNİ BİLİR SÖZÜ KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL”

Kayseri'de özellikle iş çevrelerinin tartıştığı “Kayserili işini bilir” sözünü de değerlendiren Kamçı, bu sözün kötü bir tarafının olmadığını ifade ederek, “İşini bilmek güzel bir şey” diye konuştu.

Vali Kamçı, şu ifadeleri kullandı, “Kayseri en güzel görev yaptığım yerlerden birisi. Zor bir süreç olmasına rağmen en çok sevdiğim yerlerden birisi oldu. Kayseri'nin en başta insanları güzel. Kayserililer zaman zaman alınıyor, işini bilir Kayserililer deyince, dokunuyor onlara. Ben işini bilmenin güzel bir şey olduğunu düşünüyorum. Keşke herkes işini bilebilse, ben iş adamlarına da onu söylüyordum. Kayserili işini bilir, bilir tabi canım. İşini bilen insanların kötü bir tarafı yok ki. İşini bilmek, çalışkan olmak, iyi ticareti bilmek güzel şey.”

“KAYSERİLİLERİ SEVDİM BEN”

Vali Kamçı, aynı zamanda Kayserililer'den helallik de istedi. Kamçı, “Kayserilileri sevdim ben. Kayserililerin de bizi sevdiğini düşünüyorum. Biz herkese teşekkür ediyoruz. Hiç kimsede herhangi bir hakkımızın olması mümkün değil ama ben tüm Kayserililere en küçük bir hakkım varsa ana sütleri gibi helal ediyorum. Ben de helallik istiyorum Kayserililerden. Ben teşekkür ediyorum tüm Kayserililere. Zor bir süreçte, sıkıntı yaratmadan görev yaptığımızı düşünüyorum. Bu da önemli bir süreçti. Belki zamanla değerlendirilecektir” diye konuştu.

Haber Merkezi-Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme