VALİ'DEN YOLA GETİREN AÇIKLAMA!

TAKİP ET >>

KAYSERİ Sanayi Odası'nın (KAYSO) Şubat ayı Meclis toplantısında bazı sanayiciler, özellikle OSB dağ yolundaki hız limitlerinin düşük olduğunu ve arttırılmasına yönelik Vali Orhan Düzgün'den talepte bulundu. Bunun üzerine söz alan Vali Düzgün ise adeta “ders verdi” denilen bir açıklama yaptı.

“Kayseri'de 70'in üzerinde seyredecek yol olduğunu düşünmüyorum” diyen Vali Düzgün, “Yakın zamanda meydana gelen trafik kazasında 13 yaşındaki bir çocuk, kendisine çarpan araç nedeniyle 2 ayağını kaybetmek zorunda kaldı. Sizin çocuklarınız ve torunlarınızın, süratli araç kullananların kazasına maruz kalmaması lazım. Bu yüzden hız sınırlarını uymanızı istiyorum” dedi.

Kayseri'de otomobil cinsi araçlar için yerleşim yeri içinde bazı yollarda hız sınırı 70 kilometreye çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğünce konuyla ilgili olarak bir süre önce yapılan açıklamada, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı UKOME Kurulu'nun ilgili kararı doğrultusunda İl merkezindeki yollarda sadece otomobil cinsi araçlar için yerleşim yeri içinde hız sınırları 70 kilometreye çıkarılmış olup diğer yollarda (bölünmüş yollar dâhil) hız sınırları yukarıda belirtilen araçlar için 50 kilometredir'' denildi.

İşte gündemde olan konu, aynı zamanda Sanayi Odası'nın şubat ayı meclis toplantısında da gündeme geldi. Oda toplantısına ayın konuğu olarak katılan Vali Orhan Düzgün, bu konuda sanayicilerin kendisine yönelttiği soruları cevaplandırdı. Bir sanayicinin OSB ile alakalı güzergâhlarda da uygulanan 70 kilometrelik hız limitine yönelik, dert yanmasının ve yükseltilmesi yönünde talebini değerlendiren Vali Düzgün, adeta “Validen trafik dersi” denilecek bir cevap verdi.

“ÇOCUKLARINIZ SÜRATLİ ARAÇ KULLANANLARIN KAZASINA MARUZ KALMAMASI LAZIM”

Süratli araç kullanmanın olumsuz sonuçları beraberinde getirdiğini ifade eden Vali Düzgün, şunları söyledi: “Bir sürücü kavşağı süratli girerek, başka araca çarpıp karşı kaldırıma geçerek, 13 yaşındaki çocuğa çarpıyor. O çocukta 2 ayağını kaybetmek zorunda kaldı. Sizin çocuklarınız ve torunlarınızın, süratli araç kullananların kazasına maruz kalmaması lazım. Muhakkak araçlarda sürat sınırlarına uyulmalıdır. 70'ler üzerinde talepler oluyor. 90 veya 100 olsun istiyorlar. Ben Kayseri'de 70'in üzerinde seyredecek yol olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle herkesin sınırlara uymasını istiyorum”

“KAYSERİ BU DURUMU HAK ETMEDİ?”

Vali Düzgün, son aylarda Kayseri'nin trafik konusunda hak etmediği bir tablo ile de karşı karşıya kaldığını vurgulayarak, “Kayseri, gerçekten hak etmediği bir durumla karşı karşıya kaldı. Son günlerde ilimizden transit geçen araçların kazaları sonucu olumsuz şekilde anıldı” diye konuştu.

KAYSERİ'DE HIZ SINIRLARININ OTOMOBİLLER İÇİN 70 KİLOMETRE OLDUĞU YOLLAR ŞU ŞEKİLDE;

1-Mustafa Kemal Paşa Bulvarı- Kocasinan Kavşağı ile Havaalanı arası, Komando Caddesi, Erciyes Caddesi-Kartal Kavşağı ile Hisarcık Meydan arası, Talas Caddesi- Hemzemin Geçit ile Kerkük Cadde Kavşağı arası, Aşık Veysel Bulvarı-Tavlusun Kavşağı ile Kerkük Caddesi arası, Kerkük Caddesi,

30 Ağustos Bulvarı, Kocasinan Bulvarı-Mimarsinan Kavşağı ile Karayolları Kavşağı arası, Osman Kavuncu Bulvarı-Karayolları Kavşağı ile Serbest Bölge Kuzey Çevreyolu Bağlantı Yolu Kavşağı arası, Sivas Bulvarı-Mimarsinan Kavşağı ile Kaykoop. Kavşağı arası, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı-Organize Sanayi Girişine (43. Cadde-8. Cadde Kavşağı) kadar, Erkilet Bulvarı-Veterinerlik Fakültesi Kavşağından Yeşil Mh. Kanal Boyu Sarımsaklı Köprüsü Kavşağı arası, Hobi Bahçeleri Kavşağı ile Erkilet Kocasinan Fen İşleri Atölyesi arası, 13-Gesi Caddesi, Hacılar Yolu-Asri Mezarlık Kavşağı ile HES Kablo Kavşağı arası, Bağdat Caddesi, Ihlamur Caddesi-Demiryolu ile Kadir Has Caddesi Arası, TOKİ Kadir Has Bulvarı”

Diğer yandan hız sınırlarını yüzde 10'dan yüzde 30 dahil aşanlara 172 TL., yüzde 30'dan fazla aşanlara ise 356 TL para cezası uygulanıyor.

Bakmadan Geçme