Unutulmaz anlar! Gençlerin gözünden Osmanlı Sokağı

Şehrin Seslerinin bu haftaki konuğu gençlerin heyecanlarıyla birlikte tarihi Osmanlı Sokağı oldu... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Abone Ol

Kayseri Valiliği tarafından hazırlanan "Şehrin Sesleri"nin bu haftaki konuğu Talas ilçesinde bulunan Osmanlı Sokağı oldu.

Vali Gökmen Çiçek, "X" sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, gençlerin tarihiyle buluştuğu bu özel sokaktaki heyecanı paylaştı. Vali Çiçek, gençlerin Talas Osmanlı Sokağı'nı ziyaret ettiklerini ve tarihin izlerini keşfettiklerini belirtti.

Vali Gökmen Çiçek, "Gençler enerjileri ile bir harika, Talas Osmanlı Sokağı gezileri ile Şehrin Seslerine konuk oldular. Tarihin izlerinden Dünya üzerinde çok nadir yerler vardır ki 'nesillere aslına döndürür'. Talas Osmanlı Sokağı, tarihten günümüze köprü kuruyor" dedi.

Osmanlı Sokağı'nı ziyaret eden gençlerden Mustafa Karaosmanoğlu da deneyimlerini paylaştı. Karaosmanoğlu, "Bugün sabah buraya geldim. Sokak aralarında gezerken kendimi padişah olarak buldum. Onun için kendim için çok sevdim, gezilmesi gereken bir yer." dedi. Kendisini tarihle iç içe bulan genç, Osmanlı Sokağı'nın atmosferinden etkilenmiş görünüyordu.

Osmanlı Sokağı'nı gezen diğer bir genç ise, "Gerçekten çok harika. Bir söz var ya ‘Ben özümle bağdaştım, atlanıp dağları aştım' diyor... Özümüzle bağdaştığımız zaman gerçekten dağları aşabileceğimizi gördük. O zamanki mimariye hayranlıkla ağzımız açık izledik. Taşlarında bir dili varmış, hoşgörüyü anlatıyormuş. Doğal, sıcacık hava biraz soğuk ama mahalle çok sıcacık, hayran kaldık." şeklinde duygularını ifade etti.

Osmanlı Sokağı'nın mimari güzellikleri ve tarihi atmosferi gençleri etkileyerek, geçmişle güçlü bir bağ kurmalarına vesile oldu.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme