Ünlü Sanatçılar Kayseri'ye geliyor

Kayseri'nin Develi ilçesinde 39.su düzenlenen o festivale bakın hangi ünlü sanatçılar konuk olacak? Bölge haklına adeta bir müzik ziyafeti niteliğinde o festivale ne zaman? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde…

Develi Belediyesi bünyesinde 39.su gerçekleşecek Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali başlıyor.
10 Ağustos'ta başlayacak olan festival 3 gün sürecek olup halka açık yapılacaktır. Aşık Atışması, Türk Halk oyunları ve ünlü isimlerin konserleri gibi etkinliklere yer verilecek olan festivalde Zara, Kıraç Mustafa Yıldızdoğan konser verecek.
17.00-23:00 saatleri arasında sürecek olan programlara tüm Kayseri ve Develi halkı davetli olacak. Aşık Seyrani kimdir?
Seyrani'nin kesin doğum tarihi bilinmemekle birlikte, 1800 veya 1807'de Develi'de doğdu. Babası fakir bir camii imamıydı ve Seyrani, medrese eğitimi alarak zorluklarla büyüdü. Ünü, aşıklar arasında Develi'de yapılan atışmalarda gösterdiği ustalığıyla yayıldı. İstanbul'a gitme arzusuyla 1839'da şehre gitti ve medrese eğitimini tamamladı. Ancak eleştirel şair olarak Padişahı dahi hicvedince soruşturma açıldı ve Develi'ye kaçmak zorunda kaldı. Bir süre Halep'te kaldıktan sonra Develi'ye döndü ve yoksulluk içinde son yıllarını geçirdi. Seyrani, eleştirel ve içten şiirleriyle halkın sesi oldu, hece ölçüsüyle koşma, semai, destan, nefes ve şathiyeler yazarak ün kazandı.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme