Ünlü Profesörden, Bakan Özhaseki'ye deprem mesajı

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki'ye ünlü jeofizik mühendisinden mesaj var. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

TAKİP ET >>

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden sonra adını sıklıkla duyduğumuz Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Bakan Mehmet Özhaseki'yi Adana'da olabilecek bir deprem için uyarıda bulundu. "Çok geç olmadan, TC'de ilgili bakanlık" diye açıklamasına başlayan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Adana ve ilçelerinden olabilecek yeni bir deprem için çok geç olmadan binaların incelenip sağlam olmayan binaların kentsel dönüşüme sokulması gerektiğini sosyal medya hesabından paylaştı.
Prof. Dr. Ercan: Kırık yıkmaz, sarsıntı ve umursamazlık yıkar
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı paylaşım ise şu şekilde: "Çok geç olmadan, TC'de ilgili bakanlık öncelikli olarak; Göksun, Kozan, Adana, Ceyhan'daki konut ile işyerlerinde hem yer, hem de yapı davranışlarını jeofizik+ inşaat müh. baktırmalı, sağlam olmayanları kentsel dönüşüme sokmalıdır. Kırık yıkmaz, sarsıntı ile umursamazlık yıkar."

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme