TÜRK MİLLETİ GELECEĞİNE SAHİP ÇIKMALI

TAKİP ET >>

Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, Türk Milleti'nin geleceğine sahip çıkması için 3 Ağustos'ta Erciyes'te olacaklarını vurguladı. Türk Milleti'nin örgütsüz yapısını örgütlü hale getirmek istediklerini vurgulayan Dinçer, “Ortadoğu kan gölüne döndü. Biz de bu acı kaderi paylaşmak istemiyorsak, geç olmadan birlik olmalıyız” şeklinde konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi tarafından Erciyes Zafer Kurultayı'nın iptal edilmesinin ardından alternatif bir etkinlik olarak gündeme gelen Erciyes Türk Kurultayı, bu yıl 3 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak. Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer, gazetemize yaptığı açıklamada Kurultaya, Kırım Türklerinin lideri Mustafa Cemil Kırımlıoğlu, Gazeteci – Yazar Ahmet Bircan Ercilesun, Gazeteci Arslan Bulut, Gazeteci Yavuz Selim Demirağ, Gazeteci İsrafil Kumbasar, Başbuğun Başdanışmanı Hanım Halilova'nın yanı sıra Ozan Arif, Esat Kabaklı ve İsmail Türüt gibi ülkücü camianın sevilen sanatçılarının katılacağını hatırlatarak, Kayseri halkını kurultaya davet etti. Açıklamasında Türkiye'nin ve Ortadoğu'nun içinde geçtiği sürece dikkat çeken Dinçer, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Türkiye'nin de Ortadoğu'daki diğer ülkeler gibi kardeş kavgasına sürüklenmek istendiğini vurgulayan Dinçer, “Eğer bizlerde Ortadoğu'daki diğer ülkeler gibi büyük acılarla imtihan edilmek istemiyorsak bugünden tedbirimizi almak zorundayız. Bakın her gün bin Müslüman öldürülüyor. Ve bu ölen bin Müslüman'dan 900'ünü yine Müslümanlar öldürüyor. Çünkü Ortadoğu halkları örgütsüz, çünkü Ortadoğu halkları emperyalistlerin oyunlarının farkında değil. Hızlı bir şekilde bizi de bu bataklığa çekmek istiyorlar. Bizim bu oyunu bozmamız için örgütlü olmamız gerekiyor. Örgütlü olmak içinde önce bir araya gelip, ortak bir akıl üretmemiz gerekiyor. MHP Genel Merkezi tarafından iptal edilen Erciyes Zafer Kurultayı bu noktada önemli bir görev üsteleniyordu. Biz Türkiye'nin üzerinde oynanan kirli oyunun bir parçası olarak kurultayın kaldırıldığını düşündüğümüz için harekete geçtik. Buradan Yüce Türk Milletine çağrıda bulunarak, geleceğine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Türk Milleti geleceğine ancak önce bir araya gelerek sahip çıkabilir” dedi.

Kerkük, Musul ve Suriye'deki Türkmenlerin bugün yaşadıkları sorunların temelinde örgütsüz olmalarının yattığını vurgulayan Dinçer, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Önümüzde böylesine acı gerçekler varken biz hala sessiz kalıyoruz. Bugün binlerce Türkmen Ortadoğu'da örgütsüz olmalarının sıkıntısı yaşarken, çok daha küçük gruplar örgütlü oldukları için devlet kurmaya kalkıyor. Bu nedenle Türk Milleti'ne gönül verenleri 3 Ağustos'ta Erciyes'e bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme