Tüp Bebek Nedir ve Tedavi Süreçleri Nasıl İlerler?

Tüp bebek tedavilerinde yumurta nakli ya da bu tedavide kullanılan en önemli işlevlerden biridir.

TAKİP ET >>

Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin denedikleri pek çok yol sonucunda vardıkları gelişmiş teknolojilerden biri de tüp bebek tedavisidir. Tüp bebek özetle tanımı laboratuvar ortamı içerisinde bebek sahibi olmak için yapılan çalışmaların adıdır. Tüp kelimesinin anlamı da buradan gelmekte olup teknik olarak anneden yumurta hücresi alınmasıyla, babadan alınan sperm hücrelerinin kadın üreme sisteminin dışında yapılan bir araya getirme işlemi, spermin yumurtayı döllemesi sürecidir. Elde edilen embriyo, anne rahmine yerleştirilerek devamında ise tamamen normal süreçlerle beraber hamilelik süreci başlatılır.

Normal yöntemlerle denenen ve gebe kalmamış olan kişiler, günümüzde gebelik oluşturmak amacıyla bu yöntemlere başvururlar. Tüp bebek Kıbrıs ve çevresinde bulunan çeşitli polikliniklerde, bu tip alanlarda çalışma gösteren merkezlerde çok daha yaygın olması nedeniyle tercihleriniz arasında da olabilir. Son derece hassas bir süreç işlenerek, bu alanda uzman doktorlar tarafından da destek alabilirsiniz.

Herhangi bir hastalığa bağlı olmadan gebe olamamış kadınların yaşı 35 yaş altı olması zorunludur. Düzenli cinsel ilişki doğrultusunda 12 ay boyunca herhangi bir şekilde gebe kalamama süreci varsa, bu tip durumlarda mutlaka tedaviye başvurularak bu süreç hakkında destek alınması gerekir. 35 yaşının üzerinde olan, gebe kalmayı etkileyen bir hastalık ya da benzer problem varsa bu durumda da 6 ay boyunca korunmasız cinsel ilişki düzenli olarak denenerek süreci kontrol edebilirsiniz. Gebelik oluşmaması halinde ise zaman kaybetmemek üzere tedavi prosedürlerine uygun şartlar içerisinde başlatılması önemle arz olunur.

Tüp Bebek Tedavisi Kaç Kere Denenmelidir?

Tüp bebek tedavilerinde yumurta nakli ya da bu tedavide kullanılan en önemli işlevlerden biridir. Yumurta, bağış yapan bir kadın tarafından edinilerek tüp bebek tedavisine başvuran kişilerce kullanılır. Burada yaş geçmesi, herhangi bir hastalık ya da rahatsızlık gebeliği etkiliyorsa direkt olarak tercih edilir.

Toplamda 3 kere denenmesi gerekilen tüp bebek tedavisinde bu 3 deneme, yeterli ihtimaller dahilinde zaten yanıt verecektir. Gebe oluşumu konusunda eğer ki 3 kere tüp bebek tedavisi denendiği halde hala bir etkinlik yoksa bu durumda artık diğer denemelerinizde de gebelik oluşumu mümkün olsa da ihtimalleri olabildiğince düşürmüş olursunuz.

Kadınlarda ortalama 40 - 45 yaş aralığına kadar tüp bebek tedavisi uygulanabiliyor. Fakat tercihen ve önerilen yaş skalası genel olarak 40 yaş altı kadınlar olmaktadır. Çünkü 40 yaşından sonraki süreçlerde hamile kalma şansının büyük bir derecede azaldığı durumu, araştırmalar göstermektedir. Doğuş tüp bebek merkezi doğrultusunda bu alanda araştırmalar yapan uzman doktorlara da başvurabilir, bilgi ve deneyim birikimlerinden faydalanarak da imkanlar yaratılmasını talep edebilirsiniz.

Tüp bebek tedavisinde başarılı olmak için genç yaşlara göre 40 yaş üstü kadınlarda bu oran oldukça düşüktür. Dolayısıyla yaşınız geçmeden eğer gebelik oluşturmak istiyorsanız bu konuda biraz daha hızlı davranarak hem bilgi sahibi olabilir hem de harekete geçebilirsiniz.

Bakmadan Geçme