Kayseri'nin yakından tanıdığı isimler de var

TAKİP ET >>

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen general, amiral, subay ve astsubaylar belli oldu. Listede darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan ve Kayseri'nin yakından tanıdığı isimler de var.

OHAL Kararnamesi ile toplam 117 general, 32 amiral, 1099 subay ve 436 astsubay ihraç edildi.

YAŞ öncesinde Kara Kuvvetleri'nde 87 general, 726 subay ve 256 astsubay; Hava Kuvvetleri'nde 30 general, 314 subay ve 117 astsubay; Deniz Kuvvetleri'nde 32 amiral, 59 subay ve 63 astsubay hakkında ihraç kararı alındı. İhraç kararlarının ardından görevinde kalan general sayısı 209 oldu.

Tutuklu orgeneraller Adem Huduti ve Akın Öztürk, Akın Öztürk'ün damadı Pilot Kurmay Yarbay Hakan Karakuş, Genelkurmay Başkanlığı Personel Plan Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te kaldığı otele düzenlenen saldırıyı yöneten Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ve öldürülen darbeci general Semih Terzi ihraç edilenler arasında.

Diğer yandan görevden alınanlar arasında Kayseri'nin yakından tanıdığı isimler de var. Hava Kuvvetleri ve bunun yanı sıra Kayseri Garnizon eski Komutanı Akın Öztürk, Kayseri Garnizon Komutanı iken Boğaz Köprü''de gözaltına alınan Tümgeneral İsmail Yalçın ve yine darbe girişimi sonrasında gözaltına alınan 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız da ordudan ihraç edilenler arasında yer aldı. Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ

Bakmadan Geçme