Tarihe tanıklık eden yapı: Gereme Harabeleri!

Kayseri ili Develi ilçesinde yer alan Gereme Harabeleri yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor...Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde...

TAKİP ET >>

Develi ilçesinin 12 km. kuzeyinde, Erciyes Dağı'nın güney eteğinde yer alan Gereme Harabeleri, Lifos Tepesi ile Erciyes arasında bulunan dik vadide bulunuyor. Şarkın önemli mabet manastır kalıntıları bu batık şehir, Develi turizmi bakımından büyük bir değer taşıyor.

Harabeler 2000-2500 metreye kadar yükselen bir bölgede konumlanmıştır ve kilise tepe, çatı tepe, gök tepe ve kartın tepeleriyle çevrilmiştir. Bu doğal çevre, bölgenin güzelliklerine ve tarihi zenginliklerine katkıda bulunmaktadır. Bölgeye ilk olarak Proto Hititler, Hititler, Asurlar ve Frigyalılar gibi antik medeniyetler gelmiştir. Ancak, en son gelen ve bölgenin derin izlerini bırakan medeniyet Bizans İmparatorluğu olmuştur. Bizanslılar, günümüzde hala ayakta duran tarihi kalıntılarıyla bu bölgeye önemli bir miras bırakmıştır. Tarihi geçmişin yanı sıra, Develi ilçesi içinde bulunan Gereme yaylası da dikkat çekmektedir. Türklerin eline 1071 günlerinden itibaren geçen bu bölge, günümüzde yayla olarak kullanılmaktadır.

Develi ilçesinin bu tarihi ve doğal zenginlikleri, turizm boyutunu artırmaktadır. Bölge, tarihi kalıntıları, etkileyici manzaraları ve yayla turizmiyle öne çıkan önemli bir destinasyon haline gelmiştir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme