TALAS'TA KORKUTAN DURAK!

TAKİP ET >>

Kayseri'nin Talas ilçesinde sokaklarında bulunan otobüs durağının kaldırılmasını protesto eden bazı mahalle sakinleri, Büyükşehir Belediyesi'nden durağın yeniden eski yerine koyulmasını talep etti. En yakın durağın yaklaşık 350 metre uzaklıkta olduğunu belirten vatandaşlar, “Gece karanlıkta çocuklarımız okuldan, işten, hastaneden geliyor. Endişe duyuyoruz, çünkü etraf güvenli değil, boş ve karanlık arazi çok.” dedi.

Talas Komando Caddesi Armağan Sokak sakinleri, 15 yıllık otobüs duraklarının başka bir yere taşınmasına isyan etti. Yaklaşık 2 ay önce durağın belediye görevlilerince yerinin değiştirildiğini belirten mahalle sakinleri, bu konuda mağdur olduklarını belirtti. Dün Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen ve taleplerini ileten vatandaşlar, daha sonra otobüs işletmelerine de giderek dertlerini yetkililere anlatmaya çalıştı. Bu konuda yazdıkları dilekçelere olumsuz yanıt verildiğini belirten mahalle sakinleri, durağın yeni yerinin kullanışlı olmadığını ve kendileri ile çocukları için tehlikeli olduğunu öne sürdü.

“İNSANLAR GECE OTOBÜSTEN İNERKEN KORKU İÇİNDE EVLERİNE GİDİYOR”

Durağın eski yerine getirilmesi için yaklaşık 500 imza toplandığını ve belediye yetkililerine bu imzalarında verildiğini ifade eden Selahattin Karakoç, “Bize durak, UKOME kararı ile kaldırıldı deniyor. Net bilgi yok. Trafik güvenliği için de dendi bir ara ama 15 yıldır bir trafik sıkıntısı yaşamadık. Burada insanlar mağdur, çünkü durak 350 metre mesafe olan başka bir yere taşındı. Engelliler var, yaşlılar var, öğrenciler var. Sıkıntılar yaşanıyor. İnsanlar gece otobüsten inerken korku içinde evlerine gidiyor.” dedi.

“DURAK ESKİ YERİNE GETİRİLSİN”

Cemile Kül ise durağın eski yerine getirilmesi gerektiğini savunarak, “Şimdiki durak yeri tehlikeli. Çocuklarımız karanlık saatte üniversiteden, işten ev döndüklerinde endişeliyiz. Balkonlara, camlara çıkıp, çocuklarımıza bakıyoruz, yol gözlüyoruz.” diye konuştu.

“ETRAF GÜVENLİ DEĞİL, BOŞ ARAZİLER VE BAŞIBOŞ KÖPEKLER VAR”

Halime Yücel de, Etrafta boş ve karanlık arazilerin olduğunu ifade ederek, “Köpekler var, gece arabalarda içki içenler var. Otobüsten inip, eve gelirken korkuyoruz. Çocuklarımızın sağlığından, güvenliğinden endişeliyiz. Bu işe Belediye el atsın. Belediye vatandaşa en rahat, huzurlu ve güvenli hizmeti sunmak için var. Güvenli ulaşım deniyor ama bizim durak güvenliğimiz yok. Durak mesafesi çok uzak. Burası geceleri ıssızlaşıyor. Bazen sokakta kimse olmuyor. Çarşının ortası değil ki her tarafta esnaflar, polisler, insanlar olsun.” şeklinde konuştu.

“ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZ VAR”

Engelli çocuğunun olduğunu ve çocuğunun terapi eğitimi aldığını belirten Fatma Şahin de 15 yıllık otobüs durağının kaldırılmasına isyan ederek, “Engelli çocuğumla 350 metre mesafeye gidiyoruz, geliyoruz. Önceden sokağımızın ortasında bulunan durak bize kolaylık sağlıyordu. Şimdi kimsenin işine yaramayan bir alana durağı taşıdılar. Otobüs güzergahını değiştiler. Belediye vatandaşların taleplerini dinleyip, orta yol bulmalıdır. Ama ne yazık ki taleplerimiz dinlenmiyor ve bu konudaki dilekçelerimize olumsuz yanıt veriliyor.” dedi.

“ANKET YAPILSIN”

Bir diğer mahalle sakini Leyla Koç da engelli çocuğunun olduğunu dile getirerek, belediye yetkililerine seslendi: “Bölgede bir anket yapsınlar, vatandaşın talebine göre hizmet sunsunlar. Hizmeti sağlıklı ve huzur içinde alamadıktan sonra yapılan değişimin ne önemi var?” diye sordu.

Haber/Foto: Cafer ZENGİN-Hüseyin GÖKTAŞ

Bakmadan Geçme