Talas'ta deprem hazırlıkları kapsamında neler yapılacak?

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, yaptığı son paylaşım ile dikkat çekti. Başkan Yalçın, paylaşımda 'Deprem gerçeğini unutmuyoruz' ifadelerini kullandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Türkiye 6 Şubat Kahramanmaraş depremi ile kara bir güne uyanmıştı. Sabaha karşı Kahramanmaraş merkezli art arda yaşanan depremler ‘asrın felaketi' olarak kayıtlara geçti. Yaşanan korkunç deprem sonrası tüm Türkiye seferber oldu. Sadece Türkiye'den değil dünyadan da önemli yardımlar yapıldı. Yaşanan korkunç depremde 50 binden fazla canımızı kaybettik. Kimi çocuklar annesiz, babasız kimi anneler ise evlatsız kaldı. Milyonlarca insan evsiz kalırken depremde öncesi alınması gereken önlemler en acı şekliyle bir kez daha karşımızı çıktı. Deprem bölgelerinden çalışmalar sürerken belediyelerde bu konuda önemli adınlar atmaya başladı. Kayseri'de depremden etkilenen yerler arasındaydı. Can kaybı olmasa da bazı evler ağır hasarlar gördü. Bu kapsamda Kayseri de belediyeler de harekete geçti. Konuya ilişkin bir adım Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın'dan geldi. “Deprem gerçeğini unutmuyoruz” diyen Yalçın, Afet Bilgi Sistemi kurduklarını ifade etti. Yalçın, konu ile ilgili olarak paydaşlar ve bilim insanları ile görüştüklerini ve son durumu değerlendirdiklerini söyledi. Yalçın paylaşımında, “Deprem gerçeğini unutmuyoruz! Afet anı ve sonrasında kriz yönetimi için gerekli olabilecek bilgi ve teknolojik imkanları tüm detaylarıyla hazır etmek amacıyla Talas Belediyesi Afet Bilgi Sistemini kuruyoruz. Konuyla ilgili olarak paydaşlarımız ve bilim adamlarımızla gelinen son durumu değerlendirdik.” İfadelerini kullandı.Afet Bilgi Sistemi nedir?
Afetlerin her safhasında insan kaybını ve ekonomik kayıpları en aza indirmek için konuyla ilgili veriler ve bilginin eşgüdüm içinde zamanında sağlandığı ve değişiminin sanal bir ağ ortamında kolaylıkla yapılabildiği bütünleşik ve teknolojik bir sistemdir. Bu sistemin ana unsurları; gerçek zamanlı veya arşivlenmiş veri ve bilgiler ile karar süreçlerini uygulayıcı ve kullanıcı insanlardır. Teknolojik altyapısı ise veri, veri tabanı, coğrafi bilgi sistemleri, bilgisayar ağları ve İnternet erişimine dayanır. Afet Bilgi Sistemleri kullanılarak riskler azaltılabilir, afetler yönetilebilir ve zararlar en aza indirgenebilir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme