SURİYELİLERE TEPKİYE GAZLI MÜDAHALE

TAKİP ET >>

Suriyelilere tepki gösteren vatandaşlara emniyet güzleri gaz bombası ile müdahale etti. Danişmentgazi Mahallesi'nde; Suriyelilerin gençleri bıçakladığı ve dayak attığı iddiası semt sakinlerini harekete geçirdi. Suriyelilerin bulunduğu bölgeye yönelen vatandaşlara emniyet güçleri gaz bombası ile müdahale etti. Atılan gaz bombalarından bazıları vatandaşların yaralanmasına sebep olunca vatandaşın tepkisi emniyet güçlerine yöneldi.

Danişmentgazi Mahallesi'nde ortaya atılan bir iddia mahallenin karışmasına neden oldu. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin sayılarının 20 bini bulduğunu belirttiği Suriyelilerden bir bölümünün yaşadığı mahallede, Suriyelerin gençleri darp ederek bıçakladığı yönündeki iddia üzerine mahalle sakinleri harekete geçti. Suriyelerin oturduğu bölgeye ellerinde sopalarla yürümek isteyen grubu emniyet güçleri karşıladı. Emniyet güçlerinin uyarısı üzerine dağılan gruptan bazıları daha sonra işlerlerinin bulunduğu bölgede yeniden bir araya gelerek, tepkilerini sürdürdü. Tepkilerin artmasının ardından bölgeye sevk edilen Çevik Kuvvet ekipleri, gruba gaz bombası ile müdahale etti. Müdahale sırasında gaz bombalarından biri parka diğeri ise fırında çalıştığı öğrenilen bir gencin göğsüne isabet etti. Gazın etkisini azaltmak için vatandaşların çeşme başına akın ettiği görülürken, grup yeniden toplanarak tepkisini sürdürmeye devam etti. Emniyet yetkililerinin eyleme katılan gençlerden bazılarının gözaltına alınması yönündeki kararının ardından vatandaşlarla polis bir kez daha karşı karşıya geldi. Bu esnada gaz bombasının isabet ettiği gencin çalıştığı fırının sahibi de yanında çalışan genci yaralayan polisin tespit edilmesini talep etti. Artan tepkiler üzerine Çevik Kuvvet ekipleri bölgeden ayrılırken diğer polis ekipleri vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Gaz bombasının isabet ettiği Dursun S. isimli genç ise ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Tüm bu olaylar yaşanırken bir vatandaşın Emniyet Müdürü'nün haber gönderdiği ve mahallede yaşayan Suriyelilerin taşınmasını sağlayacağı yönündeki bilgiyi mahalleli ile paylaşması dikkat çekti.

Bakmadan Geçme