SURİYELİ GERGİNLİĞİ SÜRÜYOR

TAKİP ET >>

Danişmetgazi Mahallesi'nde Ramazan Bayramı'nın ikinci günü (29 Temmuz Salı günü), mahalledeki Suriyeli sığınmacıların mahallenin gençlerini darp ettiği yönündeki söylentinin ardından başlayan gerginlik devam ediyor. Salı günü yaşanan olayların ardından 30 Temmuz Çarşamba günü de Suriyelilerin çocuklarını darp ettiğini öne süren bazı kişiler bir araya gelerek, tepkilerini sürdürdü. Kimi eylemcilerin ellerinde sopa olduğu gözlemlenirken, yaklaşık 200 kişilik grup, “Burada Suriyeli istemiyoruz” şeklinde slogan attı. Sloganlarla yürüyüşe geçen grup, Suriyelilere ait olduğu öğrenilen 5 aracı tahrip ederken, araçlardan birini de yan çevirdiler. Öfkeli kalabalığı polis biber gazı kullanarak dağıtırken, Asayişten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Tuncay Yalçınkaya, vatandaşlara seslenerek, , 'Biz Türk polisiyiz. Bize güvenmelisiniz. Bu iş kan akıtmakla çözülmez. Sesinizi, yüksek makamlara duyurdunuz. Gereken yapılacak' dedi.

Polisin Danişmentgazi Mahallesi'ndeki önlemleri devam ederken Kayseri Valiliği de konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Kayseri Merkez Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu vatandaşlarla mahalle sakinleri arasında yaşanan gerginliğe ilişkin kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Öncelikle, mahalle sakini vatandaşlarımızdan yaralananların olduğu, Suriyeliler ile karşılıklı kavga olduğu şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 29 Temmuz 2014 Salı günü saat 22.00 sıralarında Melikgazi İlçesi Danişmentgazi Mahallesi Şeyh Tacettin Caddesi üzerinde bulunan Melikgazi Sosyal Tesisleri önündeki park içerisinde, çoğunluğu gençlerden oluşan 40-50 kişilik bir grup taşlı sopalı toplanarak Suriyeli şahıslar ile karşı karşıya gelmiş, bu olaylar sırasında Suriye uyruklu 3 şahıs hafif şekilde yaralanmış, Olay yerinde gerekli tedbirler alınmış ve grup ikna edilmek sureti ile dağıtılarak olayla ilgili gerekli tahkikata başlanmıştır. 30 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat yaklaşık 12.30 sıralarında semt sakinleri sosyal tesisler önünde yine taşlı ve sopalı toplanmışlar (150-200 kişi) ve taşkınlık çıkararak Danişmentgazi Mahallesi Boydak Camii tarafına doğru yürüyüşe geçerek Suriye uyruklu şahıslara zarar vermek istemişler ve etraftaki Suriye plakalı 5 aracı taşlayarak hasar vermişlerdir.”

BİBER GAZI KULLANILDI

Valilik tarafından yapılan açıklamada kalabalığın biber gazı kullanılarak dağıtıldığı ifade edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi: “Olay yerine Vali Yardımcısı ile İl Emniyet Müdürü gelerek, mahalle muhtarları, göstericiler ve diğer mahalle sakinleri ile görüşerek grubun dağılımı sağlanmıştır. Sosyal medya ve bazı ortamlarda yayınlanan semt sakini Kayserili vatandaşlarımızdan yaralananların olduğuna yönelik bilgiler ve yayınlar gerçeği yansıtmamaktadır”

Bakmadan Geçme