Şeker'de Fortune 500 bilmecesi!

Kayseri Şeker Fabrikası, KAP'a bildirimde bulunarak 2022 Fortune 500 listesinde yer aldığı sıralama ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kayseri Şeker Fabrikası'nın açıklaması sonrası Metin Demircan'dan tepki geldi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

TAKİP ET >>

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da düzenlenen tören ile 2022 Fortune 500 Türkiye Araştırması'nın sonuçları açıklanmış ve Kayseri'den de Fortune 500 giren 13 şirketten biri de Kayseri Şeker Fabrikası olmuştu. Özel Hesap Dönemi'ne tabi olan Kayseri Şeker Fabrikası Fortune 500'deki sıralama ile ilgili haberlerin KAP'a bildirimde bulunarak gerçeği yansıtmadığı açıkladı.
Liste açıklandıktan sonra Borsa İstanbul'da işlem gören Kayseri Şeker Fabrikası KAP'a bildiriminde bulunarak özel hesap dönemine tabi olduklarını 2022 yıllı finansal tabloları (01.05.2022-30.04.2023) Sermaye Piyasası Kurulundan alınan ek süre ile 28.07.2023 tarihine kadar yayınlayacaklarını belirterek; “04.07.2023 tarihinde Fortune 500 Türkiye 2022 Araştırması kapsamında ilgili kurum tarafından yayınlanan Türkiye'nin ilk 500 'ünde yer alan şirketler sıralamasında kullanılan finansal bilgiler, şirketimizin güncel finansal bilgilerini içermemektedir.
Şirketimiz tarafından ilgili kurum ile 2022 (01.05.2022/30.04.2023) yılına ait herhangi bir finansal veri paylaşılmamış olup basın yayın organlarında yayınlanan 2022 yılı ile ilgili sıralamaya ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.” açıklamasını yaptı.


Kayseri Şeker Fabrikası yönetimindeyken gördüğü “usulsüzlükleri” iddia ederek istifa eden ve bu konuda hukuk mücadelesi başlatan Metin Demircan da konu ile alakalı sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.


Metin Demircan, Fortune 500'ün ülkenin en güvenilir ve en kaliteli kuruluşlarından olduğunu belirterek; “Kayseri Şeker yetkililerinin de geçmiş yıllarda işlerine gelen yayınlarını çarşaf çarşaf reklam yaptığını da biliyoruz. Bu yıl ki araştırma işlerine gelmemiş olacak ki KAP atıp firmayı yalanlamışlar.” dedi.


İşte Demircan'ın konuyla ilgili o açıklaması: “Aslında yazmak istememiştim lakin arkadaşlar konu ile ilgili KAP atınca bilgilendirmek elzem oldu. FORTUNE 500 ülkemizin en güvenilir ve en kaliteli kuruluşlarından birisi. Her yıl birçok araştırma ve bilgilendirme yapar. Bu zamana kadar hiçbir firmanın bu kuruluşu yalanladığı görülmemiştir. Ayrıca Kayseri Şeker yetkililerinin de geçmiş yıllarda işlerine gelen yayınlarını çarşaf çarşaf reklam yaptığını da biliyoruz. Bu yıl ki araştırma işlerine gelmemiş olacak ki KAP atıp firmayı yalanlamışlar. FORTUNE kuruluşunun bu yalanlama ile ilgili illa ki bilgisi olacaktır ve gereken cevabı verecektir. Arkadaşlar bu yıl ki araştırmada 246. sıraya düşmüş. Konu ile ilgili belgeler aşağıda mevcuttur.”

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme