"SEÇİM VE TERÖR OLAYLARININ BİTMESİ İLE PİYASA NORMAL SEYRİNE GELEBİLİR"

TAKİP ET >>

Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Kayseri Şube Başkanı Ömer Gülsoy, piyasalardaki hareketlilik ile ilgili yaptığı değerlendirmede, 'Seçim ve terör olaylarının bitmesi ile piyasa normal seyrine gelebilir' dedi.
Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Kayseri Şube Başkanı Ömer Gülsoy, son günlerde yaşanan terör olayları ile ilgili olarak, 'Öncelikle 7 Haziran milletvekili seçimlerden sonra artan terör olaylarında şehit düşen vatan evlatlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum. Büyük Türk milletinin başı sağ olsun. Bu terör olaylarının biran önce bitmesini temenni ediyor, bayram, çoluk, çocuk demeden askerine, polisine kurşun atan bu teröristlerin biran önce yakalanıp cezalandırılmasını istiyoruz. Tabi ki devlet buna kalıcı tedbirler alarak terörün bitmesi gerekir' diye konuştu.
Altın fiyatlarına değinen Gülsoy, 'Önümüzde bir seçim var. Seçim demek belirsizlik demek. Döviz fiyatlarının artışı mutlaka altın fiyatlarının artışına da etkendir. Dünyadaki dış olaylardan kaynaklanan Amerika'nın faiz artırımına gideceği söylentileri, dünyadaki ekonomik sıkıntılar, dışarıdaki bütün olumsuz olaylar gelişmekte olan ülkelere mutlaka etkisi oluyor. Bu nedenle buna etkisi olan ülkelerden birisi de Türkiye. Bu nedenle de altın fiyatlarının artması söz konusu. Bu seçimlere kadar devam edecek gibi gözüküyor. Altını yükselme trendi içerisinde görüyoruz. Seçim ve terör olaylarının bitmesi ile piyasa normal seyrine gelebilir' şeklinde konuştu.
Düğün sezonun bitmesi ve gurbetçi vatandaşların evlerine dönmelerini de değerlendiren Gülsoy, 'Gurbetçi vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Piyasaya bir hareketlilik kazandırdılar. Kazasız, belasız evlerine gitmelerini temenni ediyorum. Düğünlerin de bitmesiyle piyasa normal seyrine dönüyor. Piyasa biraz daha durağanlaşacak diye düşünüyorum' ifadelerini kulandı.

Bakmadan Geçme