SARIOĞLAN CHP'DE KAN DEĞİŞİMİ

TAKİP ET >>

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıoğlan İlçe Başkanlığı'na Barış Çağdaş Doğan getirildi. Doğan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan CHP il yönetimini aynı zamanda ilçe halkının sorunlarını dinledi. CHP heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Doğan, CHP'nin Sarıoğlan ilçesinin tarihinde bir başarısının olmadığını hatırlatarak, CHP'yi Sarıoğlan'da zirveye taşıyacaklarını söyledi.

CHP İl Yöneticileri; İbrahim İlbasmış, Ali KAraali, Hulusi Taşdemir, Duran Teke ve Mustafa Filiz geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlığı görevine atanan Barış Çağdaş Doğan ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. CHP heyeti ziyarette ilçe halkının da sorunlarını dinledi. CHP Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İbrahim İlbasmış burada yaptığı konuşmada, 12 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının halkın üzerindeki baskılarının artarak devam ettiğini vurguladı. AKP'nin diktatör eğilimler gösterdiğine dikkat çeken İlbasmış, “Böyle bir atmosferde CHP'li olmak çok zor. Sizleri bu cesaretinizden dolayı kutluyorum. Çünkü CHP'li olmak cesaret gerektiriyor. Ancak ümitsiz olmamak lazım. AKP'nin bitişi ufukta görünüyor. 2015 seçimlerinde AKP'den kurtulacağımıza inanıyorum” dedi.

AKP SÖZ VERDİ SÖZÜNÜ TUTMADI

CHP heyeti daha sonra ilçe halkının sorunlarını dinledi. İlçe halkı belediye başkanının, kendisine oy vermeyen mahallelere hizmet götürmediğini, halkı tehdit ettiğini öne sürerken, en büyük sorunun işsizlik olduğuna dikkat çekti. Yusuf Kibritçi isimli vatandaş işsizliğin çözümü için CHP'lilerin bölgeye bir tekstil atölyesi kurulması konusunda yardımcı olmasını talep ederek, “AKP bize çok söz verdi. Ama sözünü yerini getirmedi” dedi. Ali Güder isimli vatandaş ise CHP heyetine bankaları şikayet etti. ‘Bizi ölmeden mezara koydular' diyen Güder, bankaların 70 yaşında olduğu için kendisine kredi vermediğini belirti. Sarıoğlan halkının dile getirdiği bir diğer konu ise uyuşturucu madde konusuydu. Sarıoğlanlılar, gençlerin başta uçucu maddeler olmak üzere farklı eğilimler gösterdiğini belirterek, gençlerin kazanılması için istihdam ve gençlik merkezlerinin kurulması gerektiğini vurguladı.

HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ

Kayseri Olay Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Sarıoğlan İlçe Başkanı Barış Çağdaş Doğan, CHP'de her türlü görevi yapacağının altını çizerek, CHP'de görev yapmanın kutsal bir görev olduğunu vurguladı. 1974 Sarıoğlan doğumlu Doğan, Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümü mezunu olduğunu belirterek, 20 yıl sonra geldiği memleketinde, hemşehrilerinin hizmetinde olduğunu ifade etti. 24 Aralık 2014 tarihinde resmi olarak atandığını ifade Doğan, “Ancak yaklaşık 2 aydır aktif olarak görev yapıyoruz. İyi bir yönetim oluşturduk. Göreve başladığımızda ilk ziyaret ettiğimiz kişi Belediye Başkanıydı. Sarıoğlan halkının oy verip seçtiği kişi olarak, makamına ve kendisine olan saygımız var. Muhalefet partisi olarak vatandaşın bize ilettiği sorunları ve soruları biz de belediye başkanına sormak zorundayız. Biz de bu görevi yerine getiriyoruz. Örneğin sözleşmesi bitmesine 2 ay kala işçiler işten çıkartılmış. Biz bu işçilerimizin hakkını aramak zorundayız. Vatandaşların belediye başkanının kendisine oy vermeyen mahallelere hizmet götürmediği ve vatandaşı tehdit ettiği iddiaları var. Bu konuların üzerine özenle gidiyoruz. Bu konuda adliyeye taşınan bir konu var” dedi.

Facebook'taki sayfalarına sürekli iddiaların yansıdığını ifade eden Doğan, kendilerine iletilen her türlü konunun takipçisi olduklarını ifade etti. CHP'nin Sarıoğlan tarihinde bir başarısının olmadığını vurgulayan Doğan, bu değiştireceklerini vurgulayarak, “CHP'nin Sarıoğlan tarihinde bir başarısı yok. Ancak çok güzel bir yönetim oluşturduk. Mahalle mahalle dolaşıp, vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Partili partisiz kimin ne sorunu varsa yardımcı olmaya çalıştık. Bunun sonucunda CHP, vatandaşlarımız için sorunların çözüm odağı oldu. Hastasına bakılmayan da, köyüne hizmet gitmeyen de bize geliyor. Biz de yetkililere bu sorunları iletip, çözümü için gayret gösteriyoruz”

11 kişilik yönetim kurulunda tek bir kadının bulunmadığını ve bunun büyük bir eksiklik olduğunu belirten Doğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bu bizim için çözmemiz gereken önemli bir sorun. Kadınlarımızın siyasete katılımını sağlamalıyız. Onları aktif siyasetin içinde görmek istiyoruz. Gençler yok. Gençleri mutlaka kazanmamız lazım. Gençlerle iki kere toplantı yaptık. Onlardan iyi geri dönüşümler almaya başladık. Gençlik kollarını hayata geçireceğiz. STK'ları çok önemsiyoruz. STK'lar kentler için itici güçtür, biz bunu hayata geçirmek için çalışacağız. Bunun yanı sıra ilçemizde bir kent konseyi yok. Bu konuda girişimlerimiz var. Sayın kaymakamımıza bu konuyu ileteceğiz. Kent konseyinin olduğu bir ilçede halk yönetime katılımı artar.”

CHP'yi Sarıoğlan'da zirveye taşıyacaklarını belirten Doğan, “Hedefimiz büyük. Biz bütün oylara talibiz. Kendimizi doğru anlatarak, vatandaşın sorunlarına çözümler üreterek bunu başaracağız. İlçe yönetimimizin yanı sıra bütün mahallelerimizde ilçe temsilcilikleri oluşturacağız. Biz doğruyuz. Hırsızlıkları yolsuzlukları tek tek anlatacağız. Bizim anlımız ak başımız dik” şeklinde konuştu.

Haber/Foto: Nejdet KALA

Bakmadan Geçme