'Sanat Dede' iş başında! 2 dakikada yüz nasıl çizilir!

Çıra Sanat Kurucusu, eğitimci, sanatçı Uygur Orhan, sanatını konuşturmaya devam ediyor. Orhan, kurduğu kanalda 'Portre nasıl çizilir?' sorusunun cevabını ve ipuçlarını ortaya koyuyor. Sokak sanatçısı, 'Sanat Dede' Orhan, sanatı sevdirmek ve sanatla mücadeleyi yaşatmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Youtube Kanalı
Abone Ol
TAKİP ET >>

Çıra Sanat Kurucusu, eğitimci, sanatçı Uygur Orhan, sanatını konuşturmaya devam ediyor.
Youtube üzerinden videolar paylaşan Orhan, ‘kısa sürede portre nasıl yapılır' işte bunun yolunu açıyor, ipuçlarını ortaya koyuyor.
Çıra Sanat Atölyesi kurucusu 60 yaşındaki emekli edebiyat öğretmeni Ressam, Heykeltraş Uygur Orhan, “sokak sanatçısı” olarak da Kayseri'de biliniyor, kentte tanınıyor. Yaptığı portrelerle, kara kalem çalışmalarıyla, heykellerle dikkat çeken Orhan, şimdi de hünerlerini sosyal medyaya taşıdı.

Orhan bu yolla sanatı sevdirmeyi ve daha çok insana ulaşmayı amaçlıyor. Aynı zamanda kısa sürede çizdiği ünlü portreleriyle sanatını da öğretmeye çalışan Orhan'ın, bu yönde çektiği videolar da ilgi görüyor.

Uygur Orhan'ın ‘Çıra Sanat' adını verdiği YouTube kanalında paylaştığı videolarda ünlü isimlerin portreleri yer alıyor. Orhan, bu portreleri nasıl yaptığını takipçilerine anlatıyor.

Topladığı atık malzemeleri de sanata dönüştüren Orhan, bu alanda da önemli ve dikkat çeken eserlere imza attı. Gazete kâğıdından tahta parçasına, eski havludan nevresime, deri parçasından demir parçalarına kadar neredeyse her malzemeyi sanat eserine dönüştüren Orhan, her daim “Her başlangıçta bir anlam vardır. Bir çizgi sonraki bir çalışmanın başlangıcıdır. Hayal ettiğiniz her şey gerçektir. İçinizdeki çocuğu öldürmeyin” mesajı veriyor.

Sanatçı Uygur Orhan, Kayseri'de çocuklara yönelik açtığı sanat atölyeleri ile de dikkat çekmişti. Çocuklara sanatı sevdiren Orhan, renkli kişiliği ile “Sanat Dede” olarak da birçok başarılı etkinliğe imza attı.

Uygur Orhan'ın YouTube kanalına ulaşmak için TIKLAYIN

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme