Saadet Partili vekilden 'zombi' açıklaması

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan 'zombi' açıklamasıyla dikkat çekti. Detaylar Kayseri haber bülteninde...

TAKİP ET >>

Saadet Partisi (SP) Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, 'Zombi' açıklamasıyla dikkat çekti. Ekonomide yaşanan gelişmeşleri değerlendiren Milletvekili Arıkan, "IMF, dünyanın en fazla zombi şirket oranına sahip ülkelerini açıkladı" paylaşımına dikkat çeken bir yorum yaptı.

İKTİDARA "ZOMBİ EKONOMİ" GÖNDERMESİ
"IMF, dünyanın en fazla zombi şirket oranına sahip ülkelerini açıkladı.Özel şirketler arasında; (Zombi şirket: Aktif finansal desteği olan, devlet desteğinden yararlanan ve buna rağmen aktif bir faaliyet sürdürmeyen, borcuyla borcunu ödeyen şirketler)" ifadelerini alıntılayan Saadet Partisi Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, "Çok şükür! Bakınız bu iktidar bize Zombi'nin de en iyisini, en fazlasını getirdi.
İşte vaat edilen Türkiye Yüzyılı: Zombi Şirket! Zombi Ekonomil!" dedi.

"ZOMBİ ŞİRKET" TANIMI NEDİR?

"Konu ile ilgili Bruno Albuquerque ve Roshan Iyer tarafından kaleme alınan ve 16 Haziran'da yayımlanan ‘Yürüyen ölülerin yükselişi: Dünyadaki zombi firmalar' başlıklı makalede, zombi şirketler hem mali sıkıntı içinde hem de kar etme ihtimalleri düşük olan şirketler olarak tanımlandı.

Yazıda 2000 yılından bu yana dünya çapında halka açık olmayan zombi şirketler hakkında yeni bir veri seti hesaplandığı ifade edilerek, Türkiye'nin en yüksek zombi şirket oranına sahip ülke olduğu ortaya çıktı.

Makalede ayrıca borsaya kote veya halka açık olmayan zombi firmalar incelenirken halka açık olmayan şirketler arasında en çok zombi şirkete sahip ülkenin Türkiye olduğu görüldü. Türkiye'nin ardından ise Endonezya, Romanya ve Rusya geldi."

Çok şükür!
Bakınız bu iktidar bize Zombi'nin de en iyisini, en fazlasını getirdi.
İşte vaat edilen Türkiye Yüzyılı:
Zombi Şirket!
Zombi Ekonomil! https://t.co/62TPvQYlvD — Mahmut Arıkan (@mahmutarikansp) June 19, 2023

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme