RÜŞVETE ORTAK OLMAYACAĞIZ!

TAKİP ET >>

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin 30 Mart yerel seçimleri öncesinde parke ve asfalt sözü verdiği Boğazlıyan'ın Ovakent Belediyesi'ne ücretsiz park düzenlemesi ve WC yapımı için onay verdi. Komisyonda oy birliği ile geçen Plan ve Bütçe Komisyonu raporu mecliste oy çokluğu ile kabul edildi.

MHP'li üyelerin görüş ayrılığına düştüğü ücretsiz park düzenlemesi ve WC yapımı işine Kayseri'nin ilçelerinin birçok sorunu olduğunu belirterek karşı çıkan MHP Tomarza Meclis Üyesi Osman Koç, Kayseri Olay'ın manşetini hatırlatarak, “Bizle ilgisi olmadığını Kayseri Olay gazetesi anlatmış zaten… Demiş ki, ‘Bu bir seçim rüşveti'. Şimdi biz seçim rüşvetine aracılık etmek zorunda değiliz ” şeklinde konuştu.

KAYSERİ OLAY Gazetesi'nin 15 Ekim Çarşamba günü gündeme “Yozgat'ı bırak, Kayseri'ye bak” manşeti, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin gündemine damga vurdu. Mehmet Savruk Başkanlığı'nda yapılan toplantıda Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nin Ovakent Beldesi'nin ücretsiz park ve WC yapım işi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Ekim ayının ilk oturumunda ilçelere stratejik planda yeterli ölçüde yer verilmediği konusunda eleştiriler getiren MHP'li Tomarza Meclis Üyesi Osman Koç yine söz alarak, komisyon raporu hakkında aleyhte görüş belirtti. Kayseri'nin birçok ilçesinin sorunları olduğunu belirten Koç, “Bizimle ilgisi olmayan, başka bir ilin, başka bir ilçenin, başka bir beldesinden söz ediyoruz. Daha birkaç gün önce Büyükşehir Belediyesi ilçelere parke çalışması yaptı. Çok da gülünç rakamlar. Tomarza 20 bin TL, öbür taraf 10 bin TL. İşin daha da vahim olan tarafı Pınarbaşı'na 1 metrekare parke yok. Sarıoğlan'a 1 metrekare parke yok. Geçtiğimiz günlerde Tomarza'da yaşadığımız bir örnek: Tahtakemer köyü muhtarı Tomarza Belediyesi'ni bekliyor sadece bin 500 lira için… Köyün ortak kullanım alanındaki lavabosu ve musluğu bozulmuş. Diğer taraftan İl Özel İdare zamanında yapılmış olan Karapınar köyünün köy konağının bahçesi perişan, bahçe duvarı çökmüş o yapılmayacak siz de tutacaksınız, bizimle hiç ilgisi olmayan, Pınarbaşı'dan esirgediğiniz bin metre parke dururken; yüz bin metre, 50 bin metre parke bedelini bizle ilgisi olmayan bir yere vereceksiniz. Bana burada garip hatta komik gelen bir diğer nokta var: Burada Pınarbaşı'nın da Sarıoğlan'ın da meclis üyeleri var. Allah rızası için bir tek kelime edemezler mi? Haklarınızı savunmaya gelmediniz mi? Oturmaya mı geldiniz? Pınarbaşı 1 metre parke alamadıysa bu Pınarbaşı meclis üyelerinin ayıbı… “ dedi.

SEÇİM RÜŞVETİ!
Kayseri Olay Gazetesi'nin söz konusu talebin Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ekim ayındaki ilk oturumunun ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin 30 Mart yerel seçimlerinden önce Boğazlıyan mitinginde asfalt ve parke sözünü hatırlatarak, ‘Seçim rüşveti mi?' sorusunu gündeme taşıdığı manşetini hatırlatan Koç, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bizle ilgisi olmayan dedim. Bizle ilgisi olmadığını Kayseri Olay gazetesi anlatmış zaten… Demiş ki, ‘Bu bir seçim rüşveti'. Şimdi biz seçim rüşvetine aracılık etmek zorunda değiliz. Kayseri'nin parası, burada yetimin hakkı var. Burada kullanılacak paralar, Tomarza'da, Develi'de Pınarbaşı'nda kullanılabilir. Bizim bu kadar bu kadar eksiğimiz varken, bilmem nereye söz verilmiş diyerek, bu işi kadar aşağıya düşürmenin çok hoş olmadığını düşünüyorum. Burada şunu da belirtmek istiyorum ki, hizmet alamayan Pınarbaşı, Sarıoğlan ve diğer ilçelerdeki meclis üyesi arkadaşlarım da kendi ilçelerine sahip çıksın, onu istiyorum. Paralarımızın çarçur edilmesine zemin hazırlamak, o suça ortak olmak (belki yasa olarak suç değil ama ben bunu suç olarak görüyorum) istemiyorum. Pınarbaşı'na bir metre parke vermezken, Tomarza'da vatandaşlar çamur içinde yürürken siz götüreceksiniz paraları oralarda çarçur edeceksiniz. Bu dünyada da öbür dünyada da hakkımı helal etmeyeceğim, parmak kaldıracak arkadaşlara duyururum.”

MHP'YE MHP'DEN MUHALEFET
Osman Koç'un konuşmasının ardından raporun oylanmasına geçildi. Bu esnada MHP'li Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, raporun oy birliği ya da oy çokluğu ile alınıp alınmadığının açıklanmasını istedi. Demir'in talebi üzerine oturum Başkanı Mehmet Savruk, kararın oy birliği ile alındığını belirtince yeni bir tartışma çıktı. Plan Bütçe Komisyonu üyesi AKP Talas Meclis Üyesi Mustafa İnceok, komisyonda MHP'li üye Necati Eravşar'ın evet dediğini hatırlatarak, “Osman Bey güzel konuştu ama MHP'li arkadaşlarda plan bütçe komisyonunda onay verdi. Neden Osman Bey, bunları komisyonda konuşmuyor musunuz? Boğazlıyan'a Sayın Başkanın verdiği, ki şey memleketine vermiyor ki, Konya'dan da Kayseri'ye yardım geliyor, Ankara'dan da, İstanbul'dan da…” diyerek MHP içindeki görüş ayrılığına dikkat çekti. İnceok'un belki de farkında olmadan dikkat çektiği bir başka konu ise Boğazlıyan'ın Ovakent Belediyesi'nin talebinin aslında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin talebi doğrultusunda ücretsiz yapıldığı konusuydu. Zira İnceok, konuşması sırasında meclis yada belediye yerine ‘Boğazlıyan'a Sayın Başkanın verdiği…' şeklinde bir ifade kullandı.
“ABARTACAK BİRŞEY YOK”
Komisyon Başkanı Mehmet Büyükbaş ise konuyla ilgili olarak “Bunu komisyonda tartıştık. Bu kadar abartmaya, büyütmeye gerek yok. Kayseri'de yaşayan Boğazlıyanlı ve Ovakentli bir sürü hemşehrilerimiz var. Bu bunların talebi… İkincisi Boğazlıyan yüzde 70-80 ticaretini Kayseri ile yapıyor” dedi.
Bu esnada AKP grubundan bazı üyelerin ‘Komşunuz sizden bir bardak çay istiyor' şeklinde olayı yorumladığı görüldü. Bu yorumlar üzerine Osman Koç, “Komşunuz çay istiyor ama evdeki çocuğun içecek suyu yok” sözleriyle karşılık verdi.
Yapılan tartışmaların ardından Boğazlıyan'ın Ovakent Belediyesi'ne Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz WC ve park yapma talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Haber/Foto: Nejdet KALA

Bakmadan Geçme