'RANT İÇİN CAMİ VAKFINI BİLE HARCIYORSUNUZ'

TAKİP ET >>

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Forum Kayseri Alışveriş Merkezi'nin yapıldığı eski stat arsasını yeniden Meclis gündemine taşıdı. “Kayseri Forum yaptınız, onu da Hollandalı Multi Corporation'a sattınız. Ardından onlar iflas etti, onu da geldi, Amerika Birleşik Devletleri firması Blackstone satın aldı. Türklere ait bile değil vakıf arazileri” diyen Halaçoğlu, “17,5 dönüm araziden bahsediyorum. İnsaf edin biraz. Cami vakfını bile harcıyorsunuz rant için. Yapmayın” diye konuştu. AKP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ise yapılan anlaşma ile Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek bir stat yaptığını ifade ederek, tartışmalı eski stat arsası ile ilgili olarak “Hak sahiplerinin mahkemedeki itirazları reddedilmiş ve Yargıtay da bunu onamıştır.” ifadelerini kullandı.

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi'nin yapıldığı eski stat arsası Meclis gündeminden düşmüyor. Arsa bir kez daha gündeme geldi. AKP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile MHP Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Meclis'te eski stat arsası konusunda karşı karşıya geldi.

“TÜRKİYEYE ÖRNEK BİR STAT YAPILDI”

Konuyla ilgili olarak söz alan AKP'li Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yaptığı anlaşma çerçevesinde Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne ait bir stadyumu, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yaptığı anlaşma çerçevesinde Türkiye'ye örnek olan 33 bin kişilik bir stadyum hâline getirdiğini söyledi.

“HAK SAHİPLERİNİN MAHKEMEDEKİ İTİRAZLARI REDDEDİLMİŞ”

Elitaş, “Sattığı parayla Kayseri Belediyesi o bölgenin hem stadyumunu yaptı hem şehir terminalini yaptı ve bunu da örnek hâle getirdi. Eğer o şeyle de ilgili hak sahipleri, vakıflar da var, vakfı olan bir kısım hak sahipleri de var. İstimlak edilme süreci içerisinde, istimlak edildiği dönem içerisinde mahkemeye gittiler. Mahkeme dedi ki: ‘Bu stat altmış yıla yakın bir süredir kullanılmış, amacını gerçekleştirmiştir, bunun yerine başka bir stadyum yapıldığından dolayı ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne devredildiğinden dolayı hak sahiplerinin mahkemedeki itirazları reddedilmiş ve Yargıtay da bunu onamıştır.” ifadelerini kullandı.

Elitaş'ın bu yöndeki açıklamalarının ardından söz alan MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ise AKP'nin çıkardığı bir takım yasalarla bir takım kişilere rant sağlamayı amaçladığını öne sürdü.

“YASALARA BİRTAKIM BİRTAKIM KİŞİLERE RANT

SAĞLAYACAK MADDELER KOYUYORSUNUZ”

Bu yöndeki yasalara karşı çıktıklarını ifade eden Halaçoğlu, “Engelliyorsunuz, diyorsanız, evet, engellemeye çalışıyoruz, onu da açık açık söyleyeyim. Engellemeye çalışıyoruz çünkü birtakım yasalar getiriyorsunuz, onun yanına birtakım kişilere rant sağlayacak maddeler koyuyorsunuz. Yani onlarla birlikte yasayı geçirmeye çalışıyorsunuz. Bunu kabul etmemiz mümkün değil, onun için de karşı çıkıyoruz. İkinci olarak, Şimdi, Kayseri Forum'dan bahsettiniz, vakıf. Ben şundan dolayı bahsettim, mera alanlarını nasıl peşkeş çekeceğinizi anlatmak için söyledim, vakıf arazisini. Yani düşünün, bir caminin vakfını bu hâle getiriyorsunuz. Rant için cami vakfını bile harcıyorsunuz” dedi.

“BU KUL HAKKIDIR”

Konuşmasında, “Bunlar mazbut vakıflardır, Vakıflar Kanunu'nu okuyun. Mazbut vakıflar kamuya ilişkin kullanımı bittikten sonra eski yerine iade edilir; siz iade etmediniz” diyen Halaçoğlu, şöyle konuştu: “Kayseri Forum yaptınız, onu da Hollandalı Multi Corporation'a sattınız. Ardından onlar iflas etti, onu da geldi, Amerika Birleşik Devletleri firması Blackstone satın aldı. Türklere ait bile değil o sizin söylediğiniz vakıf arazileri. 17,5 dönüm araziden bahsediyorum. İnsaf edin biraz! Cami vakfını bile harcıyorsunuz rant için. Yapmayın. Hiçbir malı başkasının hakkına veremezsiniz. Bu kul hakkıdır”

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme