RAMAZAN'LIK ZEMZEM SULARI SATIŞA HAZIR

TAKİP ET >>

Ramazan ayına sayılı günler kala hazırlıklarını tamamlayan esnaflar, zemzem sularını satışa sunmaya başladı.
Mekke'den getirilen Zemzem sularını satışa sunan esnaf Mustafa Aydoğan, zemzem taleplerinin Ramazan ayında patlama yaptığını söyledi. Mustafa Aydoğan, “Ramazan'ın yaklaşmasıyla birlikte zemzem satışlarımızda bir artış söz konusudur. Zemzem şişelerimiz 5 litrelik, 10 litrelik ve 20 litrelik olmak üzere çeşitli boylarda bulunmaktadır. Ramazan'da bir çok Müslüman kardeşimiz oruçlarını zemzemle açıyorlar ve bundan dolayı da zemzem satışlarımız da belirli düzeyde artışlar olmaktadır. Günlük olarak yaklaşık 10 bidon büyük zemzem ve birkaç adet de 5, 10 litrelik bidonlardan satmaktayız. Zemzemler bittiği zaman tekrar getiriyoruz. Vatandaşın normal zamanlarda zemzeme talebi az olurken, Ramazan ayında bu talep artmaktadır” diye konuştu.
Zemzem suyu hakkında bilgi veren Serkan Bulut ise şöyle konuştu:
“Her sene Ramazan geldiğinde genel kültür olarak da halkımızın zemzeme yoğun bir şekilde talebi var. Zemzemi misafirliğe giderken hediye olarak da götürebiliyorlar. Artık böyle bir kültürde gelişmeye başladı. Zemzem bakteri içermeyen tek sudur. Bu durum bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Vücuttan da ter yoluyla atılmaktadır. Bakteri olmadığı için de gayet sağlıklıdır. Ramazan'da da orucu zemzem suyuyla açmak sünnet olduğu için vatandaş bu suya daha faza talep göstermektedir. Normal sezonda zemzemi doğum yapan bayanlar alırken, Ramazan geldiğinde daha fazla talep oluyor. Halkta zemzemle oruç açmaya yönelik bir kültür oluştuğu için Ramazan geldiğinde satışlarda iki kat artış olmaktadır. Zemzemlerde dikkat ettiğimiz nokta ise devlet kontrolünde dolumun gerçekleştirilmiş olmasıdır. Çünkü gerçek zemzem olması ve halka bu güveni vermesi çok önemlidir. 250 mililitre,1 litre, 3litre, 5 litre, 10 ve 20 litrelik şişelerimiz bulunmaktadır. Fiyatlarımız 2 TL'den başlayarak 35 TL'ye kadar çıkmaktadır.”

REKTÖR KELEŞTEMUR ERÜ'YE VEDA ETTİ

(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)

HABER : TURAN BULUT
KAMERA : TURAN BULUT
KAYSERİ (İHA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'un, tayini çıkması nedeniyle bugün itibariyle görevden ayrılacağı öğrenildi.
7 yıldır ERÜ Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, tayini çıkması nedeniyle görevinden ayrıldığını söyledi. Katıldığı konferansta veda eden Rektör Keleştemur, “Sayın başbakanımızın tayin ile ilgili kararnamesi 10 gün kadar önce gelmişti. Ama izinli olduğum için tebellüğ etmemiştim. Bakanlıkla ilgili yapılması gereken işlemler vardı. Son gelişmeler münasebetiyle bugün görevimden ayrılıyorum” şeklinde konuştu.


- DOPDOLU BİR RAMAZAN EĞLENCESİ İÇİN HAYDİ FORUM KAYSERİ'YE

(FOTOĞRAFLI)

KAYSERİ (İHA) - Forum Kayseri, ziyaretçileriyle birlikte geçireceği 4. Ramazan ayı için yine dolu dolu bir program hazırladı. Forum Kayseri, ünlü sanatçılar Öykü Gürman ve İlhan Şeşen konserlerinden Okan Karacan gösterisine, Hacivat Karagöz'den illüzyon gösterilerine kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Üstelik Ramazan'ın ilk haftası 200 TL ve üzeri alışveriş yapan herkes Forum Kayseri'den iftar menüsü kazanacak!
Forum Kayseri, bölge halkına keyifli bir Ramazan yaşatmak için 18 Haziran-17 Temmuz tarihleri arasında renkli ve keyifli etkinliklerin yer aldığı bir program hazırladı.
Forum Kayseri Ramazan etkinlikleri kapsamında ziyaretçiler Hacivat-Karagöz, illüzyon gösterileri ve Fasıl Dinletisiyle adeta geçmişe yolculuğa çıkacak.
Öykü Gürman'ın şarkılarıyla coşacak Kayserililer, İlhan Şeşen'in en sevilen şarkılarını hep bir ağızdan söyleyecek.
Ünlü komedyen Okan Karacan'da Ramazan'da Forum Kayseri'de olacak ve keyifli şovuyla Forum Kayseri'ye gelenleri gülmekten kırıp geçirecek.
Her gün geleneksel ikramla ağızları tatlandıracak olan Forum Kayseri, dolu dolu ve unutulmaz bir Ramazan yaşatacak. Üstelik Ramazan ayının ilk haftası 200 TL ve üzeri alışveriş yapan herkes iftar menüsü kazanacak.
11 Ayın Sultanı'nın tadını çıkarmak isteyenler bu yıl da Forum Kayseri'de buluşacak.

Bakmadan Geçme