Şehit Aydın Paşa'dan Başkan'a son mesaj!
Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Kayseri 1'inci Komando Tugayı eski Komutanı ve son görevi 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı olan Tümgeneral Aydoğan Aydın, şehit olmadan önce Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e, Whatsapp aracılığıyla yaptıkları operasyonlarda ele geçirdikleri terör örgütüne ait mühimmatların videosunu gönderdiği belirtildi. Bu konuda açılama yapan Başkan Çelik, “Muhabbetimiz çok iyiydi. Pazartesi günü bana Kato Dağı'nda yaptıkları başarılı operasyona yönelik video da göndermişti. Heyecanlı bir askerdi” dedi. Diğer yandan Çelik, Aydoğan Aydın Paşa'nın adının Kayseri'de açılacak yeni bir bulvara verileceğini söyledi.
Şırnak Şenoba'dan havalanan Cougar tipi askeri helikopter kalktıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düşmüş ve düşen helikopterde 1 tümgeneral, 2 albay, 1 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 başçavuş, 2 uzman çavuş olmak üzere 13 asker şehit olmuştu. Kazada Kayserili Başçavuş Mehmet Erdoğan da şehit olmuştu. Şehit Erdoğan aynı zamanda yine aynı kazada şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 5 yıllık emir astsubayı olduğu belirtildi. Şırnak'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Kayseri 1'inci Komando Tugayı eski Komutanı ve son görevi 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın, şehit olmadan önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e, Whatsapp aracılığıyla mesaj attığı ortaya çıktı. Aydoğan Aydın Paşa'nın, Kato Dağı'nda yaptıkları başarılı operasyonların ardından ele geçirilen terör örgütüne ait mühimmatlara ait cep telefonu ile çekilen videoyu Başkan Çelik'e gönderdiği ve ‘terör örgütüne büyük darbe vurduk' dediği belirtildi.Konuyla ilgili olarak 38 Kent TV'de, televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci'nin sunduğu “Kent Sohbetleri” adlı programa konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Muhabbetimiz çok iyiydi. Pazartesi günü bana Kato Dağı'nda yaptıkları başarılı operasyona yönelik video da göndermişti. Heyecanlı bir askerdi” dedi. Diğer yandan Çelik, Aydoğan Aydın Paşa'nın adının Kayseri'de açılacak yeni bir bulvara verileceğini söyledi. Tümgeneral Aydoğan Aydın ile aralarının çok iyi olduğunu belirten Başkan Çelik, “Muhabbetimiz çok iyiydi. Son mesajı oldu bana pazartesi günü Whatshapp'tan attığı mesaj. Kato Dağı'nda yaptıkları terör operasyonlarında ele geçirilen terör örgütüne ait mühimmatların görüntüsünü de attı. Gerçekten son yılların büyük ve başarılı operasyonuna imza attılar. Çok heyecanlı bire askerdi. Kazandığı zaferleri dostları ile paylaşmasını bilirdi. Ben de bu mesajına karşılık alkış göndermiş ve başarı dilemiştim. Hain terör örgütünün en büyük mühimmat deposu operasyonuna imza attılar. Severdik, muhabbet ederdik. Hatta Gültepe Bulvarı'nın açılması konusunda da gayretleri oldu. ‘Güvenli bir yol açılacak, hayırlı bir hizmet olacak' derdi. Allah rahmet eylesin. Bir kez daha ailesine de baş sağlığı dileklerimizi de iletiyoruz” şeklinde konuştu.
'KAYSERİ KOMANDO TUGAYI'NDA YAPACAĞIMIZ İFTARA DAVET EDECEKTİM'
Diğer yandan Başkan Çelik, Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ı, Kayseri'de Komando Tugayı'nda yapacakları iftar programına davet için aradığını ve son olarak da pazartesi günü konuştuğunu belirterek, “Komando Tugayı'nda iftar verelim dedik. Bu iftara şehit aileleri, gaziler, yakınları, askerlerimiz katılsın istedik. Bunun için Aydoğan Paşa'yı da aradım, katılır mı diye. O davet için aradığımda görüşmemiz ve bu mesajlaşmamız oldu” dedi. Çelik, söz konusu iftarı 9 Haziran'da yapacaklarını da ifade etti. Çelik, iftara Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar'ı da davet ettiklerini ve programların uygun olması halinde Akar'ın iftara katılabileceğini de dile getirdi. Başkan Çelik, ayrıca Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın adının yeni açılacak bir bulvara verilmesi konusunun da belediye meclisinde görüşüldükten sonra hayata geçirileceğini belirtti.
Haber: Cafer ZENGİN