Özhaseki'yi bakın kim ziyaret etti?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

TAKİP ET >>

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'yi Birleşmiş Milletler Habitat İcra Direktörü Maimunah Mhd Sharif ziyaret etti. Ziyarette Birleşmiş Milletler Habitat ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasındaki iş birliği olanakları ile ilgili istişarelerde bulunuldu.

Görüşmede İstanbul'da Birleşmiş Milletler Habitat Ofisi açılması konusunda fikir birliğine varıldı.
Ziyarete ilişkin paylaşım yapan Bakan Özhaseki, “Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde dünyaya örnek olan Sıfır Atık hareketimiz, İstanbul'da açılacak ofisimizle daha güçlü çalışmalar üreterek öncü rolünü sürdürecek.” dedi. Sıfır atık projesi nedir?
“Sıfır Atık”; döngüselliğe dayalı bir kaynak ve atık yönetimi yaklaşımıdır. Sürdürülebilir üretim ve tüketim alışkanlıklarını teşvik eder ve kaynakların verimli kullanılmasını destekler. Sıfır atık, israftan kaçınmayı ve atığın önlenmesini, azaltılmasını, yeniden kullanılmasını ve geri dönüştürülmesini savunur. Böylece sosyal dayanışmanın geliştirilmesi de dahil olmak üzere olumlu sosyo-ekonomik sonuçlara ulaşılmasına yardımcı olabilir.

Döngüsel ekonomi, ürünleri, bileşenleri ve malzemeleri mümkün olduğu kadar uzun süre kullanımda tutarak atık ve kirliliği ortadan kaldırmayı amaçlayan ekonomik bir sistemdir. Bu, al-yap-at modeline dayanan geleneksel lineer ekonominin tersidir.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme