Özhaseki'nin "Kumpas" açıklaması sonrasında bu sitemi kime?

TAKİP ET >>

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, son günlerde yaptığı açıklamalarla gündeme damgasını vurdu. Bakanlığa veda ettikten sonra Boğazköprü'deki karşılamada, kendisine “Kumpas, tezgah kuranların” olduğunu ifade eden Özhaseki, bu konuda yeni bir tartışmayı alevlendirdi. Özhaseki'nin bu yöndeki açıklamaları kentte günün konusu oldu. Tartışmaya CHP Milletvekili Çetin Arık, hatta Mersin'den Vali Yardımcısı ve aynı zamanda kapatılan Kayseri İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Mustafa Atsız da katıldı. Bakanlığın ve siyasetin hararetli günlerinden şu günlerde biraz da olsa uzaklaşan Özhaseki, sosyal medya hesabından duygusal ve akıllarda yine soru işaretleri bırakan, düşündüren, bazı çevrelerce konuşulan bir paylaşım yaptı.

Özhaseki, Sultan Sazlığı'ndaki “Yılkı Atları” fotoğrafı ile birlikte Necip Fazıl Kısakürek'in, “Utansın” şirine ait olan şu dörtlüğünü paylaştı:

“Tohum saç, bitmezse toprak utansın!
Hedefe varmayan mızrak utansın!
Hey gidi küheylan, koşmana bak sen!
Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!”

Diğer yandan yapılan bu paylaşımı değerlendiren bazı çevreler, “Kumpas” tartışmalarının ardından bu kez de “Özhaseki kime sitem etti?” sorusunun yanıtını arıyor.

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme