Özhaseki'den Müteahhit çıkışı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Deprem Bölgesi Belediye Başkanları İstişare Toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. Detaylar Kayseri haber bülteninde...

TAKİP ET >>

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Deprem Bölgesi Belediye Başkanları İstişare Toplantısından konuştu. Deprem meselesinin siyaset üstü bir konu olduğunu belirten Özhaseki, “Burada siyaseti bir kenara bırakalım. Onu zamanı geldiğinde konuşuruz. Siyaset biraz kenarda kalsın. Şehirleri ayağa kaldıracak projeler yapalım” dedi.
1999 HATIRLATMASI
Depremde yaşanan acıların bir daha yaşanmaması için herkese sorumluluk düştüğünü belirten Özhaseki, “1999'da bu acıları bir daha yaşamıştık” hatırlatması yaptı.
99 SONRASI ÇIKARILAN YÖNETMELİĞE GÖRE YAPILAN BİNALARDA HASAR NEREDEYSE YOK GİBİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, ‘99'da bu acıyı bir kere daha yaşamıştık. Çok daha zor günlerdi. Ulaşım, iletişim imkânı çok da yoktu. Büyük acılar yaşadık. Çok büyük ders aldık, yönetmelikler değiştirdik. Bu depremde 99'dan sonra yönetmeliğe uygun yapılmış binalarda hasar neredeyse yok gibi. Zemin etütlerine uyulmuş, mimarlık konularında taviz verilmemiş, yapım hatası olmamışsa sorun yok. Tersine davranılmışsa işte o zaman karşımıza felaketler çıktı” diye konuştu.
DERS ÇIKARMAMIZ GEREKİYOR
Yeni durumdan da bir ders çıkarılması gerektiğini ifade eden Özhaseki, “99'dan ders çıkarıldı. Bizim bundan sonra belki yeni bir takım tedbirler alarak, sıfır toleransla önümüze bakmamız lazım. Nasıl oluyor da bazen belediyeler de göz yumuyoruz. Bazen müteahhit arkadaşlarımızın para hırsızla yanlış işler yaptıklarını görüyoruz, ama çok ses çıkarmıyoruz. Bazen yapı denetimlerde hata oluyor. Bazen zemin etütlerine dikkat edilmiyor. Göz yumuluyor. Bundan sonra böyle bir hatanın olmaması gerekiyor. Bundan ders çıkarmamız gerekiyor. ” dedi. Bakan Mehmet Özhaseki, ayrıca bundan sonra fay hatları üzerine yapılaşmaya izin verilmeyeceğini dile getirdi.

ÖZEL HABER

Bakmadan Geçme