ÖZHASEKİ, DAVUTOĞLU'NU GÖZÜNE KESTİRDİ!

TAKİP ET >>

KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, bugün Kayseri'ye gelmesi beklenen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Eski faal görevi olmayınca rahatladı. Daha önce pekmez kaynatma vakti özellikle 6 ayda bir Kayseri'ye gelmeye özen gösterirdi. Artık rahatlamış olarak Kayseri'ye geliyor” dedi. Özhaseki, “Cumhurbaşkanımız bir köşeye çekilip dinleneceğini ya da ders vereceğini zannetmiyorum, hayırlı hizmetlere devam edecek” dedi. Diğer yandan Başkan Özhaseki, önümüzdeki haftada Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kente geleceğini belirterek, “Başbakanımız'a Kayseri'yi anlatıp, devletin el koyması gereken projelere destek isteyeceğiz. Bazı dilek ve taleplerimiz olacak” diye konuştu.

Bugün Kayseri'ye gelecek olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün programı hakkında açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Gül'ün eski faal görevi olmayınca rahatladığını söyledi.

“GÜL ARTIK RAHATLADI, KÖŞEYE

ÇEKİLECEĞİNİ ZANNETMİYORUM”

Özhaseki, “Daha önce Cumhurbaşkanımız 6 ayda bir Kayseri'ye gelmeye özen gösterirdi. Özellikle pekmez kaynatma mevsiminde rahatlamış olarak Kayseri'ye geliyordu. Artık Kayseri'ye daha rahatlamış olarak gelmeye devam edecek. Eski tecrübesinden, birikiminde yararlanıyoruz. Bu tecrübede yararlı hizmetler olarak geri dönecek ümit ediyorum. Doğrusu o mevkide bir insanın artık bir kenarda sadece ders vererek ya da çekilip dinlenerek vakit geçireceğini zannetmiyorum. İnşallah faydalı, hayırlı hizmetler gelecektir. Bu geldiğinde de ilk geliş Amacı Abdullah Gül Üniversitesi'nin akademik yılı açılışı olacak ancak daha sonra Sümer'de vazife evleri dediğimiz daha önce şimdi harabe haldeki evlerin yurt haline dönüştürüyoruz. Bir hayırseverimiz bu konuda 1 Milyon dolar kadar yardım etti kendisinin adını vereceğiz. 250 öğrenci kapasiteli bir tatil köyü haline gelecek. Orada çevre düzenleme çalışmaları yapıyoruz. Orada temel atma törenleri olacak daha sonrada kitap fuarına katılacak”

“150 TRİLYONLUK İŞ YAPTIK”

Diğer yandan önümüzdeki hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Kayseri'ye geleceğini belirten Başkan Özhaseki, “Bu hafta Cumhurbaşkanımızı, önümüzdeki haftada Başbakanımızı Kayseri'de ağırlayacağız. Raylı Sistem Talas hattı ve Hal Kompleksinin açılışı yapılacak. Belediye olarak her iki projede 150 trilyonluk bir iş yapıyoruz” dedi.

“DAVUTOĞLU'NDAN İSTEKLERİMİZ OLACAK”

Davutoğlu'nun belediyeyi de ziyaret edeceğini ifade eden Başkan Özhaseki, şöyle konuştu: “Başbakanımıza Kayseri ile ilgili belediyede brifingde vereceğiz. Kayseri'yi anlatıp, devletin el koyması gereken projelere destek isteyeceğiz. Bazı dilek ve taleplerimiz olacak. Başbakanın sıcak davranacağını düşünüyoruz. Verimli geçecek bu konuda hazırlıklar yapıyoruz”

Haber: Cafer ZENGİN

Bakmadan Geçme